3. TARIM FUARI GÖZ DOLDURDU
İlk iki yıl, hem firma katılımı hem de ziyaretçi sayısı ile gelecek yıllar için umut veren Tarım Hayvancılık ve Tarım Teknolojileri Fuarı'nın üçüncüsü beklentileri fazlasıyla karşıladı.
Tarım Hayvancılık ve Tarım Teknolojileri Fuarı, Kültür Park ve Fuar Alanı'nda üçüncü kez ziyaretçilerine kapılarını açtı. Yoğun ziyaretçi akınına uğrayan fuarda yerli-yabancı 154 firma stant açtı. Fuarın açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çankaya, üçüncüsü düzenlenen fuara gösterilen ilginin kendilerini memnun ettiğini belirterek, destek ve emek veren herkese teşekkür etti.
"AFYONKARAHİSAR TAM BİR TARIM VE HAYVANCILIK ŞEHRİ"
Afyonkarahisar'ın tarım ve hayvancılık ile ilgili bir fuarının düzenlenmesi için en uygun illerden olduğunu belirten Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser ise Afyonkarahisar'ın tam bir tarım ve hayvancılık şehri olduğunu söyledi. Afyonkarahisar'ın tarım ve hayvancılıkta Türkiye'deki konumuyla ilgili sayısal verileri açıklayan Başkan Serteser, "Afyonkarahisar, ülke genelinde haşhaş üretiminde yüzde 26,4, vişne üretiminde 19,6 üretim oranıyla Türkiye birincisi. Muşmula üretiminde yüzde 8'le ikinci sırada. Turşuluk salatalıkta 3, arpa ve patateste 4 ve şeker pancarında ise 5. sırada. Bu verileri ele aldığımızda gıdada önemli bir noktada olduğumuz açıkça görülüyor. Hayvancılıkta da çok iyi noktadayız. Türkiye'deki yumurta tavuklarının yüzde 13,6'sı Afyonkarahisar'da ve bu konuda Türkiye birincisiyiz. Büyükbaş hayvanda 12, küçükbaş hayvanda ise 13. sıradayız. Türkiye'de canlı hayvan değerine sahip altıncı iliz. Bu demek oluyor ki tarım ve hayvancılıkta bu kadar özelliğe sahip bir ilde böyle bir fuarın yapılması çok doğal" dedi. Fuarın ziyaretçi sayısının ve stant alanın her yıl arttığını kaydeden Serteser, "Fuarımızın, bölgemizde önemli bir ihtisas fuarı haline geleceğini ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı.
"GIDADA KALİTE VE GÜVENİRLİLİK ÇOK ÖNEMLİ"
Fuarların, teknolojik son gelişmelere paralel olarak, üretici ile alıcıyı buluşturan en önemli merkezler olduğunu dile getiren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, her fuarın kendi alanında paydaşlarına katkılar sağladığını kaydetti. Afyonkarahisar'da tarım ve hayvancılığın ilerlemesi için yeni projeler ürettiklerini belirten Arap, "Et ve süt sektörüne yönelik kalite ve gıda güvenilirliğini arttıracak çalışmalar yaptık. Bunlar olmazsa olmaz çalışmalar. Artık gıda güvenilirliği gündemimize oturmuş durumda. Marka olmak istiyorsak kalite ve gıda güvenirliliğinde yarışacağız" diye konuştu.
"BU TÜR FUARLARI DESTEKLİYORUZ"
Ülkemizin muhtelif yerlerinde düzenlenen bu tür fuarları desteklediklerini kaydeden Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Ş. Şemsi Bayraktar ise Türkiye çiftçisinin hem bilgiyle hem de teknolojiyle tanışması açısından bu fuarların fevkalade önemli olduğunu söyledi. Bu fuarların amacına daha hızlı şekilde erişebilmesinin de çok önemli olduğunu belirten Bayraktar, bu konuyla ilgili alınması gereken tedbirleri de her platformda dile getirdiklerini vurguladı. Tarım ve hayvancılığın ülke genelindeki durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bayraktar, fuarın ilimiz ve bölge çiftçisine hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.
"AFYONKARAHİSAR'IN POTANSİYELİ VAR"
Fuarın ilimiz ve ülkemize hayırlı olmasını dileyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, fuarın ilk ili yıla oranla daha görkemli olduğuna dikkat çekti. Fuarın, gelecek yıllarda hem çeşit hem de dizayn bakımından daha da iyiye gideceğini ifade eden Vali Balkanlıoğlu, "Çünkü Afyonkarahisar'ın potansiyeli var. Son 10 yılda kabuğunu kırdı ve daha hızlı ilerliyor. Tarım ve hayvancılıkta bazı durumda birinci derecede konsepte sahip. Sadece tarımsal üretim değil, işleme tesisleri bakamından da Türkiye'de sayılı illeri başındayız" dedi.Yapılan bu konuşmalarından ardından, fuara destek veren kurumların yöneticilerine plaket takdim edildi. Daha sonra protokol mensupları tarafından fuarın açılış kurdelesi kesilerek, kapalı bölümdeki stantlar gezildi.
Editör: Haber Merkezi