Afyon’da İncelemelerde Bulundular.
İlimize gelen Kurum Başkan Yardımcısı Dr. Özgül ve Tıbbi Cihaz ve Yatırım Planlama Daire Başkanı Umut Doğan,   Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoğlu, Sağlık Müdür Vekili Dr. Deniz Fırat, Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Lütfi Akgün ile Genel Sekreterlik Hizmet Başkanları ve İlimiz Kamu Hastanelerinin yöneticileri tarafından karşılandı. Kamu Hastaneleri Birliği Afyonkarahisar İli Genel Sekreterliği tarafından hazırlanan “Afyonkarahisar İli Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısında” konuşan Dr. Ercan Özgül, 2015 yılı Ocak ayında yapılacak yeni sözleşmeler öncesi ülke genelindeki tüm birliklere ziyaret gerçekleştirdiklerini belirterek ziyaretlerinin sonunda Ankara’da kurumda yer alan her başkan yardımcılığı tarafından kendi hizmetleri ile ilgili her il için bir rapor ve değerlendirme notunun hazırlandığını belirtti. Özgül, İllerin karnelerine bakılarak önce Genel Sekreteri olmak üzere her birlik için kanaat notu verildiğini, yeni dönemde devam edilip edilmeyeceği yönünde görüş oluşturduklarını söyleyerek yapılan toplantı için “Bir nevi sözleşme öncesi son karne değerlendirmesi” dedi.   
Kıza zamanda uygulamaya geçeceğiz
Birlik sunumundan önce kısaca kendini tanıtan ve toplantıya katılanları da tanımak isteyen Başkan Yardımcısı Dr. Ercan Özgül Kurum Başkanlığının pek çok konuda yeni düzenlemeler üzerinde çalıştığını, en kısa zamanda uygulamaya geçirileceklerini bildirdi. Kamu Hastaneler Birliğinin kurulum aşamasında hali hazırda kadrosunun olmadığını bu nedenle de hem İl Sağlık hem de Halk Sağlığı Müdürlükleri bünyesindeki sağlık çalışanları ve veri giriş elemanları ile yapılanmaya gittiklerini vurgulayan Kurum Başkan Yardımcısı Özgül, merkezde ülke genelinde il il planlama düşündüklerini ve tüm hizmet başkanlıkları altındaki birimlerde çalışacak personel sayılarının il bazında belirlendiğini söyledi. Özgül, “Kadro standartları çalışmasının hazırlandı. Belirlenen kriterler doğrultusunda; hangi Birlikte kaç uzman, kaç büro görevlisi çalışmalı tüm bunların çalışmaları yapılıyor” dedi.
Bir dönem ortak atamaya çıkacağız
Ek ödemeler konusunda da çalışmaların devam ettiğini ifade eden DR. Özgül “ Yeni düzenlemeler illere, hekimlerin branşlarına, kurumların kapasitesine ve bunun gibi pek çok konuyu içeren parametreler doğrultusunda gerçekleştiriliyor. Kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Yeni düzenlemeler 2015 Ocak ayından itibaren uygulamaya geçirilecek” şeklinde konuştu. Aile hekimliği sistemine geçilmesiyle birlikte yataklı tedavi kuruluşları insan kaynakları konusunda en zorlanılan grubun pratisyenler olduğuna dikkat çeken Dr. Ercan Özgül konuşmasına şöyle devam etti: “Aile sağlığı hizmetiyle birlikte bizim kurumlarımızda pratisyen yönünde dramatik bir düşüş yaşandı. Özellikle ülke genelinde hastanelerde nöbetleri döndürme sıkıntıları ortaya çıktı. Halk Sağlığı Müdürlükleri bünyesinde pratisyen sayısı halen daha fazla. Buna rağmen Sağlık Bakanlığı hekim atamasına Halk Sağlığı Ve Sağlık Müdürlükleri ile aynı anda atamaya çıkıyoruz. Bizim acillerin ve yoğun bakımların zorluğu nedeniyle hekimlerimiz halk sağlıklarını seçiyor. Hem uzman hekimlerimizden daha fazla verim alabilmek hem de uzun yıllar acilde görev yapan pratisyen hekimlerin motivasyonlarının arttırılması gerekiyor. Bu konudaki sıkıntımızı Sayın Bakanımızla konuştuk. Kendisi de olumlu karşıladı. Bundan böyle Kamu Hastaneler Kurumu, Halk Sağlığı Kurumu ayrı ayrı atamaya çıkacak. Sadece 1 dönem ortak atamaya çıkacağız. Bunda da kural olarak E1 ve E2 Entegre Hastanelerine kadro açılmasını sağlayacağız. Önümüzdeki 65. Dönem atamasında Halk Sağlığı Müdürlüklerine hiç atama yapılmayacak.”
“Birliğin çalışmalarını iyi buldum”
 Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliğinin sunumunu da değerlendiren Kurum Başkan Yardımcısı Dr. Ercan Özgül; “Genel manada Birlik bazında Afyonkarahisar’ı iyi buldum. Özellikle yöneticiler ve sekreterlik arasında kurulan birlik ve beraberlik görünüyor. Değerlendirme kriterlerinin kurumların karnelerini çok hızlı değiştiriyor. Bu konudaki değişikliklerle birlikte standartlarımız netleşecek. Bunun dışında, İlinizdeki Sağlık tesislerinin durumları fena değil. Sizin diğer birliklerden farkınız, hastanelerinizin yeni olması. Yatırımlar tamamlanmış durumda Bu nedenle çok fazla yatırıma ihtiyacını bulunmuyor. Mali konularda çok fazla sıkıntınız yok. Çünkü bir kurumun batması mali hizmetlere bağlıdır. Ancak, bizlerin var olma sebebi tıbbi hizmetler. Tıbbi hizmetlerin yukarıya çıkması mali ve idari hizmetlerin iyi olmasına bağlıdır” şeklide konuştu.
 
 
Editör: Haber Merkezi