AKPER YAĞCI’NIN BAYRAM MESAJI
                Bugün aziz milletimizin yokluklar ve imkânsızlıklar içerisinde kendi köklerinden çağdaş bir cumhuriyeti var etmeyi başardığı günün 91. yıldönümüdür. Kutlu mücadelemizi zaferle sonuçlandırıp büyük Türk Milletinin dünya devletler sahnesinde yer almasını sağlayan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıl dönümünü bu kutlu günün değerini bilerek büyük bir coşku ve gurur ile idrak ediyoruz.
                Aziz milletimiz, bağımsızlığına göz diken düşman unsurlarına karşı verdiği kararlı ve onurlu mücadeleyle, kendi geleceği üzerinde dahili ve harici düşmanların müdahil olamayacağını kanıyla ve canıyla göstermiştir. İnsanlık tarihi, milletlerin böylesine sarsılmaz bir ortak iradeyle kendi kurtuluş destanlarını yazdıklarına Yüce Türk Milleti ile şahit olmuştur. Cumhuriyet, Mandacılığı elinin tersiyle iten, esareti reddeden ve boyunduruk altına alınmayı asla kabul etmeyen bu yüksek ruhun ortaya koyduğu dik duruşun adıdır.
                Cumhuriyet, bu topraklarda özgür, bağımsız, dinimizi, geleneklerimizi hür bir şekilde yaşamak ve egemenliğin millete ait olduğunu cihana duyurmak için verdiğimiz büyük mücadelenin adıdır.
                Demokrasinin günden güne eksildiği ülkemizde, işte bugün kutladığımız bu Bayram; her zamankinden daha da anlamlı, daha da kıvanç dolu, daha da coşkulu olmalıdır. Bugün demokrasinin değil diktatörlüğün yandaşları olanlar, bilmelidir ki; bizler bundan 91 yıl önce bu topraklarda tam bağımsızlık diyerek kanını ve canlarını vermiş Yüce Türk Milletinin evlatlarıyız. Bilinmelidir ki; bizler atalarımızın bu topraklarda verdiği mücadelenin simgesi al bayrağımızın nöbetçileriyiz.
                Kuruluşunun 91. yıldönümünü kutladığımız bu büyük günde Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve o dünden bugüne kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnetlerimi sunuyorum.
                Bu duygu ve düşüncelerle, Yüce Türk Milletinin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün kurucu kahramanları ve şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.
 
 
                                                                                                                        Alper YAĞCI
                                                                                                        MHP Merkez İlçe Başkanı
Editör: Haber Merkezi