AKÜ, ANS Kampüsü'nü Jeotermalle Isıtma Çalışması Başlattı
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), Ahmet Necdet Kampüsü'nde (ANS) yüzde 20 daha enerji tasarrufu sağlayacak jeotermal enerjiyle ısıtma projesinin altyapı çalışmalarını başlattı.
AKÜ ile Afyon Jeotermal (AFJET) Turizm ve Ticaret AŞ arasında 8 Mayıs 2014 tarihinde imzalanan ‘Jeotermal Isıtma Altyapı Tesis Protokolü’ çerçevesinde, ANS Kampüsü'nde 500 tonluk jeotermal su deposu inşaatıyla birlikte jeotermal boru hatlarının döşenmesine başlandı. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, akademik ve idari birim yöneticileriyle birlikte ana su deposu inşaatı ile jeotermal Kuyular arası jeotermal su hattı, ANS Kampüsü ana dağıtım hattı ile binalar arası eşanjör hatlarının inşaatlarının kazı ve boru işlerini yerinde inceledi. AKÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı yetkililerinden bilgi alan Solak, eğitim-1, eğitim-2, eğitim-3 ve eğitim-5 binalarının yanı sıra vadi kafe, sosyal tesisler ve yeni kütüphane binasının da 2014-2015 akademik yılında jeotermal ısıtma sistemine geçileceğini belirtti.
Solak, "Böylece kapalı alan, öğrenci ve personel sayısı bakımından ANS Kampüsü'nün yüzde 50’sinin jeotermal enerjiden faydalanılarak ısıtılması sağlanmış olacak. Kampüsümüzde yüzde 20 oranında enerji tasarrufu sağlayacağımız gibi personel tasarrufu da sağlayacağız. En önemlisi de kömürden kaynaklı çevresel etkileri ortadan kaldırarak daha temiz ve kaliteli bir kampüse kavuşacağız. 2015-2016 eğitim-öğretim döneminden itibaren jeotermal dağıtım hattının tesisatına devam edilecek ve Ali Çetinkaya Kampüsü'nün ardından ANS Kampüsü'nün de tamamında jeotermal ısıtma sistemine geçilmiş olacak." dedi.
Editör: Haber Merkezi