Aslan: “Art niyetliler, üye kayıtlarıyla ilgili fitne üretiyorlar”

Milliyetçi Hareket  Partisi  Afyonkarahisar  il başkanı  Aziz Aslan partisinin ilçe kongreleriyle ilgili  yaptığı açıklamada:

 17 Kasım tarihi itibariyle ülke genelinde Milliyetçi Hareket partisi kongre  takvimini başlatmış olup ilimizde de  kongrelerimiz  29 Kasımda başlayıp 22 Şubatta  son bulacaktır. Kongrelerimizin ülkemize,  ilimize, ilçelerimize ve tüm camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Bütün teşkilatlarımız, bu  kongrelerden  çıkacak yönetimlerin  Partimizi  2015 genel  seçimlerine hazırlayacağı bilinciyle ve ülkenin içinde bulunduğu durumda Milliyetçi Hareket Partisine olan ihtiyacın farkında olarak kongrelerine hazırlanmaktadır.

İlçe kongrelerimizin  birlik beraberliğimizi pekiştiren,  çoşkulu ,  heyacanlı  ve geleceğe dair umutların yüksek olduğu  bir düğün havasında geçmesini  planlıyoruz. Bu bağlamda ilçelerimizin büyük bir bölümünde tek liste olarak kongreye gideceğiz. Birden çok listelerin yarışacağı ilçelerimizde de parti içi demokrasiyi  işleterek  birlik beraberlik ve huzur  içerisinde kongrelerimizi tamamlayacağız.

Kongre dönemlerinde birtakım art niyetli ve bulanıklığı seven kişilerce  üye kayıtlarıyla ilgili dedikodu ve fitneler üretilerek  partimiz karıştırılmak istenmektedir. Milliyetçi Hareket Partisinin samimi hiçbir mensubu bu oyunlara gelmeyecektir. İlçe teşkilatlarımızı kimsenin töhmet altında bırakmaya hakkı yoktur. Kongre hazirun listeleri genel merkezimizin  tek çatı sisteminden alınarak teşkilatlarımıza gönderilmektedir. Şu gerçeği  bütün camiamıza bir kez daha hatırlatmak isterim. Partimize üyelik kişinin şahsi müracaatı ile başlar yönetim kurulunun onayıyla devam eder ve Yargıtay kayıtlarına girmesiyle gerçekleşmiş olur.

Üyeliğin son bulması ise: Ölüm, istifa, ihraç ve başka partiye üye olmak hallerinde gerçekleşir.Bu hükümler siyasi partiler kanununda ve parti tüzüğümüzde açıktır. Partililerimizden isteğim şudur ki: TC  numaralarıyla yargıtayın internet sitesinden parti üyeliklerini sorgulasınlar. Yargıtayda üye gözüken her arkadaşımızın ismi hazirun listelerinde yer alacaktır. Yargıtay kayıtlarında ismi olupta  hazirunda  İsmi olmayan arkadaşlarımız varsa ilgili ilçe teşkilatına durumu bildirdiklerinde gerekli  düzeltmeler yapılacaktır.

Kongrelerimizin hazirun cetvelinde ismi çıkmayan bazı arkadaşlarımız bize ulaştıklarında yaptığımız araştırmada üyelerimizin iradeleri dışında başka partilere üye kaydı oldukları tesbiti yapılmıştır. Parti teşkilatlarımızda yıllarca görev almış bazı arkadaşlarımızın bile yargıtayda isminin gözükmeme durumu tesbit edilmiştir. Partili arkadaşlarımızın durumlarınıda kendilerinin kontrol etmeleri çok önemlidir.

Teşkilatlarımızın kongrelerimizi partimize yakışır olgunlukta yapacağına inancımı belirtiyor kongrelerde görev talep eden dava arkadaşlarımı böylesine önemli bir dönemde Türk Milliyetçiliği davasına hizmet etme gayretlerinden dolayı kutluyorum.

                 

  

          

Editör: Haber Merkezi