EDİBALİ: DEMOKRASİNİN KURBAN EDİLMESİNE HAYIR, DİYORUZ! 

Sayın Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olma kampanyası eşitsiz, adaletsiz antidemokratik bir çabadır. Sadece Erdoğan değil, diğer cumhurbaşkanlığı kampanyaları da antidemokratiktir. Millet’le alay çabasıdır. Cumhurbaşkanını sözde halk seçecekmiş? Martavalın böylesi görülmemiştir. 

HALKIN ADAYI NEREDE?

Çünkü Millet’in sözde Meclis adayının veya adaylarını seçmeğe zorlanması parti vesayetinin devam ettiğini gösterir. Neden Millet’in cumhurbaşkanlığı adaylık şartlarına sahip herhangi bir vatandaş aday olamıyor? İlla mecliste yer işgal eden partilerden birinin adayı olarak halkın huzuruna çıkabiliyor? TBMM Meclisi’ni General Evren’in danışma meclisi derecesine düşüren, 80 Darbesi’nden sonra ancak ihtilal konseyinin belirlediği isimlere seçime katılma hakkı tanıyan, bir kısım lideri Zincirbozan’a hapseden Güvenlik Konseyi uygulamasından farkı ne? 2014 yılında Türkiye’yi 1930’lu yılların “müntehib-i sani”* uygulamasına çeviren böylesine bir uygulamanın demokrasiyle ne alakası var? İktidar ve sözde muhalefet partileri böylesine geri ve saygısız bir uygulamaya nasıl alet oluyor? 

BUNUN CHP’NİN TEK PARTİ DÖNEMİNDEN, EVRENİN İHTİLAL MECLİSİNDEN FARKI NE?

Apaçıktır ki bu uygulamayı yani cumhurbaşkanlığını seçimini demokratik saymak demokrasiye ihanet demektir. Kısaca biz halkın aldatılmasına izin vermeyeceğiz. Neden milletin Cumhurbaşkanlığı adaylık şartlarına sahip herhangi bir vatandaş aday olamıyor? İlla mecliste yer işgal eden partilerden birinin adayı olarak halkın huzuruna çıkabiliyor? TBMM Meclisi’ni General Evren’in danışma meclisi derekesine düşüren, 80 Darbesi’nden sonra ancak ihtilal konseyinin belirlediği isimlere seçime katılma hakkı tanıyan, bir kısım lideri Zincirbozan’a hapseden Güvenlik Konseyi uygulamasından farkı ne? 2014 yılında Türkiye’yi 1930’lu yılların “müntehib-i sani” uygulamasına çeviren böylesine bir uygulamanın demokrasiyle ne alakası var? İktidar ve sözde muhalefet partileri böylesine geri ve saygısız bir uygulamaya nasıl alet oluyor? Apaçıktır ki bu uygulamayı yani cumhurbaşkanlığını seçimini demokratik saymak demokrasiye ihanet demektir. Kısaca biz halkın aldatılmasına izin vermeyeceğiz.

SAYIN ERDOĞA’NIN KAMPANYASI DEMOKRASİNİN ÇANINA OT TIKAMA KAMPANYASIDIR? 

Sayın Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olma kampanyası eşitsiz, adaletsiz antidemokratik bir çabadır. Sadece Erdoğan değil, diğer cumhurbaşkanlığı kampanyaları da antidemokratiktir. Millet’le alay çabasıdır. Cumhurbaşkanını sözde halk seçecekmiş! Halkın elini, ayağını, gözünü bağla ondan sonrada halk seçsin de! Martavalın böylesi görülmemiştir. Sadece mecliste grubu bulunan meclis adayının veya adaylarının millete arz edilmesi vesayetin devam ettiğini gösterir. Ülkeyi parsel parsel böleceklerini söyleyen ve PKK nam terör örgütünün sözcülüğüne soyunan maskeli militanların aday gösterebilmesi Türkiye için, Türk milleti için utanç verici değil midir?
SAYGIN İSİMLERİN VİTRİN SÜSÜ OLARAK KULLANILMASI İSTİSMARDIR. SEÇİM MAĞLUBİYETİNİ BAŞKASININ OMZUNA YIKMAKTIR! UYANMALIYIZ !
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adayların şunun bunun aleti olmayacak kadar basiret sahibi olmasını bekleriz. Durumu tekrardan özetlersek, Müslüman Türk milletinin bahtsızlığı karşısına aday diye üç ismin çıkarılmış olmasıdır. 

KAZANANI BELLİ SEÇİMDE ADAM HARCAMAK NE DÜRÜSTLÜK NE SİYASETTİR!

Bu adaylar kazanma şanslarına göre sıralandığında AKP’nin sonra Türk milletini çatı matı diye oyalayan ve seçimin tüm yükünü bir aday yıkan Bahçeli Kılıçdaroğlu -pazarlığının adayı ve diğeri de katil terör örgütünün maskesi düşen militanlarının temsilcisi. İşte Türk Milleti’nin talihsizliği buradadır. Bunlardan biri yani başbakanlık sandalyesinin fuzuli işğili, ötekisi daima mağlup, daima ikinciliğe talimli sözde muhalif iki hizbin kurban olarak seçtikleri, tüm yetersizliklerini üzerine yıktıkları bir bilim adamı. Yani hayatları boyunca daima ikinciliğe razı, liderlik ve rehberlik vizyonundan uzak olan politikacıların şark kurnazlığı. Bu iki parti mevcut performanslarıyla ancak vatandaş oylarının ancak bir kısmını toplayabilir. Ancak b u sözde muhalefet cephesinin azamı oyu % 50’nin çok altında kalır. Bu oran iki parti liderini belki tatmin edecektir. Oy oranlarını biraz artırmış olacaklar Ama bu yarış kazanılamayacaktır. 

DEMOKRASİNİN KURBAN EDİLMESİNE HAYIR!

Ayrıca Sayın Erdoğan kafasındaki cumhurbaşkanlığı modelini açıkladığına, yani takkesi düşüp keli göründüğüne göre millet ne yapmalı, ne yapacak? Her şeyden önce Sayın Erdoğan aday olduğu cumhurbaşkanlığının taraflı bir cumhurbaşkanı olacağını söyleyerek kendini ele veriyor. Anayasayı çiğneyip bir hükumet darbesi yapıyor. Tarafsız olacağı ilan edilen ve cumhurbaşkanlığının bu konumuna Mustafa Kemal Paşa dahil tüm cumhur başkanları uymuş ve cumhur başkanlarının partili olması daima problem olmuş, hatta trajedilere sebep olmuştur. Sonucu belli, kaybedeni belli bir komediye göz yummak hazin değil midir? Hür, haysiyet ve sorumluluk sahibi insanların kabul edeceği, katlanacağı bir hal değildir. Millet bir diktatör olacağını ilan eden kişiyi seçerek kendini köle haline getiremez. Biz bu seçimin anti demokratik ve batıl sayıyoruz. Bu bir seçim değil aldatmacadır. 

Bu aldatmacaya katılma, ne Sayın Erdoğan, ne de başkalarına evet deme, hayır de!

EGEMEN MİLLETİN SESİ
BAŞYAZI
AYKUT EDİBALİ
Editör: Haber Merkezi