“Her çocuk özeldir ve ilgiyi hak eder”
 
Gün FM’de yayınlanan Gündem programına Bilge Spor Tam Gelişim Merkezi Sorumlusu Ferhan Çınar konuk olarak katıldı. Çınar, programda eğitimle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
“Çocukların gelişimi için sportif aktiviteler önemli”
Çocukların gelişim sürecinde sportif aktivitelerin önemli yer tuttuğunu kaydeden Bilge Spor Tam Gelişim Merkezi Sorumlusu Ferhan Çınar, “Bundan dolayı gelişmiş ülkelerde çocuklar, spor etkinliklerine daha çok teşvik edilmektedir. Çocuklar bir spor branşına başlamadan önce, bulunduğu yaşın hareket becerilerini tam olarak kazanmış olması gerekir. Bu da ancak 3–6 yaş arası çocukların motor gelişimine yönelik profesyonel bir destekle mümkün olur. Bizimle birlikte bu süreci doğru olarak tamamlayan çocuklarımızı yeteneklerine göre branşlaştırıyoruz. Okul çağındaki çocukların fiziksel gelişimlerinin yanında, eğlenceli bir şekilde akademik başarılarını da, ilkokul çağındakileri etüt, ortaokul çağındakileri koçluk programı ile destekliyoruz. Zihinsel gelişmelerine yönelik uyguladığımız programlarımız sayesinde, IQ seviyelerini test edip, yükseltmeyi hedefliyoruz. Bunun yanında dikkat yoğunlaştırma, mantık yürütme, problem çözme, hızlı ve doğru karar verebilme yeteneklerini artırıyoruz” diye konuştu.
“Çok özel ve başarılı programlar uyguluyoruz”
“Çocuklarımızın sosyal anlamda başarılı olmaları, özgüven gelişimi, duygularını ifade etme, empati kurma, öfke kontrolü ve dil gelişimi gibi öğelere bağlıdır” diyen Çınar, “Biz Bilge Spor Tam Gelişim Merkezi olarak grup ortamında sosyalleştirerek, bütün bu yeteneklerini geliştirme yönünde çok özel ve başarılı programlar uyguluyoruz” şeklinde değerlendirmede bulundu.
Felsefelerini, ‘Her çocuk özeldir ve ilgiyi hak eder” diye açıklayan Çınar, “Bunun içindir ki; 3–14 yaş arası istisnasız her çocuk bizim eğlenceli çalışmalarımızda kendine yer bulabilir” dedi.
Editör: Haber Merkezi