İKBAL, SUCUKTAKİ TAĞŞİŞİ KABUL ETTİ
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın, açıkladığı taklit ve tağşiş (başka madde karışımlı) yapan firmalar arasında adı geçen İkbal Gıda A.Ş. yaptığı basın açıklamasında tağşiş maddesinin kıkırdak olduğunu belirterek ” firmamız söz konusu sorun ile ilgili gerekli düzeltici faaliyeti başlatmış ve aynı sorunun tekrar olmaması için tüm önlemleri almıştır” denildi.
Açıklamada, “28/10/2014 Tarihinde Tarım Bakanlığımız tarafından Web sitelerinde İkbal Gıda ve İhtiyaç Mad. İm. San. İç ve Dış Tic. A.Ş. firmamız için 28/11/2013 parti no’lu “Isıl İşlem Görmüş Sucuk” ürünümüzü, Et ve Et Ürünleri Tebliğine aykırılık gerekçesi ile 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki sağlığı Gıda ve Yem Kanunu’nun 31. maddesi 6. Fıkrası uyarınca kamuoyunun bilgisine sunmuştur.
İstanbul İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü kontrol görevlileri tarafından Kadıköy/İstanbul adresinde faaliyet gösteren bir işletmeden son tüketim tarihi ve parti no’su 28.11.2013 olan firmamızın ürettiği İkbal Isıl işlem görmüş sucuk ürününden numune alınmış ve yaptırılan histolojik analiz sonucunda üründe “kıkırdak “ tespit edilmiştir.
Analiz sonucunun firmamıza tebliğ edildiği 12/11/2013 tarihinden itibaren firmamız söz konusu sorun ile ilgili gerekli düzeltici faaliyeti başlatmış ve aynı sorunun tekrar olmaması için tüm önlemleri almıştır. İkbal Gıda A.Ş tüm müşterilerine karşı her zaman yüksek sorumluluk duygusu ile hareket etmiştir.” denildi.
Editör: Haber Merkezi