İL MERKEZİ, SANDIKLI VE BOLVADİN’DE SOKAK İYİLEŞTİRMELERİ
İlimiz Merkezi, Bolvadin ve Sandıklı İlçelerimizde Sokak İyileştirme Çalışmalarına Başlanıyor
İlimiz merkezi ile Bolvadin ve Sandıklı ilçelerimizdeki Tescilli Kültür varlıkları ile sit alanı içerisinde kalan sokakların sağlıklaştırılması çalışmaları için Valilik Toplantı Salonunda bir toplantı yapıldı.
Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, AKÜ Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Yaramış, AKÜ Meslek Yüksek Okulu Mimari Restorasyon Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Hüseyin Sel, İl Özel İdaresi Genel Sekreter V. Recep Oyur, Kültür ve Turizm İl Müdür V. Kazım Çengelci ve Belediye Başkanı Yardımcısı Ayfer Örten katıldılar.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Balkanlıoğlu, Orman ve Su işleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu girişimleri ile ilimiz merkezi ile Bolvadin ve Sandıklı ilçelerimizde bulunan kültür varlıklarımızın restorasyonu ile sit alanı içerisinde bulunan sokaklarımızın sağlıklaştırılması için hazırlanacak olan projelere Kültür ve Turizm Bakanlığından finansal sağlanacağını belirtti.
Vali Balkanlıoğlu; Sayın Bakanımıza Afyonkarahisar’lılar adına teşekkür ediyoruz. Bu projeler sayesinde Afyonkarahisar yeniden restore edilecektir. Afyonkarahisar merkezi ile Bolvadin ve Sandıklı ilçelerimizde bulunan kültür varlıklarımız ile tarihi konaklar üzgün halinden kurtularak, tarihine yeniden kavuşacak. Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu Kültür ve Turizm Bakanımız sayın Ömer Çelik ile görüşmüş, bu kültür varlıklarımızın koruma amaçlı restorasyonları için bu konuda bizden süratle projeler istiyorlar. Özel İdareye gönderilecek bu yardımlarla Bolvadin ve Sandıklı İlçelerimiz ile İl Merkezimizdeki Sit alanı içerisinde kalan Tarihi sokaklar, tarihi konaklar yeniden restore edilip, eski güzelliğine, tarihi ihtişamına yeniden kavuşturulacaktır. Her iki Bakanımıza da bu anlamda teşekkür ediyoruz. Konuya ilgi gösteren ve bundan sonra da ilgi gösterecek olan Belediye Başkanlarımızı da kutluyoruz.”dedi.
Toplantıda, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığınca ilimizde bulunan tarihi sit alanlarına ilişkin hazırlanan görsel sunum izlendikten sonra ilimiz merkezi ile Bolvadin ve Sandıklı ilçelerimizdeki tescilli kültür varlıklarımızın restorasyonu ile sit alanı içerisinde bulunan sokaklarımızın sağlıklaştırılması ile ilgili olarak bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunularak restorasyon çalışmalarına yönelik hazırlanacak projeler ile ödenek taleplerin Kültür ve Turizm Bakanlığına sunulmasına karar verildi.
Editör: Haber Merkezi