“İlimizin her köşesi ayrı güzel ve tarih kokuyor”
 
Sultan Divani Mevlevihane Müze Müdürü Hasan Özpunar Gün FM’de katıldığı yayında Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla açtığı ‘Atatürk Afyon’da’ isimli fotoğraf sergisini ve çalışmalarını anlattı.
“Sergide yaklaşık 50 fotoğraf var”
Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir’in hazırlayıp sunduğu Güne Merhaba programında konuşan Özpunar, yaptığı yerel tarih çalışmalarına değindi.
Cumhuriyetimizin 91.yıldönümü dolayısıyla açtığı, ‘Atatürk Afyon’da’ isimli fotoğraf sergisinden bahseden Özpunar, “Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı ilimizde böylesi anlamlı bir etkinlik düzenlemekten dolayı çok mutluyum. Sergimizde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilimize yaptığı farklı tarihlerdeki ziyaretlerinde çekilmiş yaklaşık 50 kare fotoğraf yer alıyor. En eski fotoğraf 1922 yılında Çay ilçemizde çekilmiş olan bir fotoğraf olmak üzere sonrasında Kocatepe, 1923, 1931 ve 1937 yıllarında çekilmiş geniş bir fotoğraf arşivi bulunuyor. Biz bunlardan seçtiğimiz özel kareleri tercih ettik. Sergiyi gezen vatandaşlarımız Ulu Önder Atatürk’ün Utku Anıtı’nı incelerken çekilen fotoğrafına yoğun ilgi gösteriyor. Sergimizi ziyaret ederek bizleri yalnız bırakmayan tüm hemşerilerimize teşekkür ederim” şeklinde değerlendirmede bulundu.
“Yeni sayımızda da yine okuyucularımızın ilginç bulacağı konular seçtik”
Belediye’nin yayınladığı kültür dergisi Taşpınar’la ilgili de konuşan Özpunar, “İlimizin en eski dergisi olan Taşpınar’da ilimizin yerel tarihi, kültür ve sanat etkinlikleri meraklılarıyla paylaşmaya devam ediyoruz. Yeni sayımızda da yine okuyucularımızın ilginç bulacağı konular seçtik” dedi.
“Afyon, saklı bir hazine gibi”
Sokakların şehirlerinin tarihinden izler taşıdığını kaydeden Özpunar, “Afyon’un tarihi sokakları geçmişi bugüne taşıyor. Bir film yönetmeni yukarı mahallelerimizi gezdikten sonra doğal film platosu olarak nitelendirmişti. Afyon, saklı bir hazine gibi. Her köşesi ayrı güzel ve tarih kokuyor” şeklinde konuştu.
Programda Mevlevihane’nin önemine de değinen Özpunar, yazdığı kitaplarla ilgili de açıklamalarda bulundu.
Program nostaljik şarkıların yayınlanmasıyla son buldu.
 
 
Editör: Haber Merkezi