Milletvekili Ürün’den Kadir Gecesi mesajı
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, rahmet ve mağfiretin sağanak halinde indiği Kadir Gecesi’nin faziletine inanarak idrak etmeleri takdirde inananların kurtuluşlarına vesilece olacağını kaydetti.
Ürün, Kadir Gecesi nedeniyle yayınladığı mesajında Kadir Gecesi’nin, Kuran'ın indirilmeye başlandığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu ve mübarek bir gece olduğunu belirtti.
Kadir Gecesi’nin Kur’an-ı Kerim’in, Allah tarafından Peygamberimize 'Oku!' emriyle indirilmeye başlandığı ilk gece olduğunu ve bu nedenle de bin aydan daha hayırlı olduğunun yine bizzat Allah-u Teâla tarafından müjdelendiğini ifade eden Ürün mesajında şunları belirtti:
“Kadir Gecesini idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşamaktayız. Kadir Gecesi insanlık tarihinin en önemli hadisesi olan Kur’ân-ı Kerîm’in inmeye başladığı ve Yüce Allah’ın, hakkında müstakil bir sure gönderdiği müstesna bir gecedir. Kur’an-ı Kerimin bu mübarek gecede indirilmiş olması, Kadir Gecesinin önemine ayrı bir anlam ve değer katmaktadır. Zira Kur’an, insanın yalnız Allah’a kulluk ve itaatte bulunması gerektiğini ifade ederek onun ne kadar şerefli bir varlık olduğunu belirtir. Fert, aile, millet ve tüm insanlık olarak mutlu ve huzurlu olmanın yollarını gösterir. Çalışmanın, helalinden kazanmanın ve başarılı olmanın gereğini ve önemini vurgular. İnsanlığın dürüstlük saygı ve hakkaniyet gibi yüce değerleri gaye edinmesini ister. Fert ve toplum olarak sorumluluklarımızı bildirir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslâm âlemi ile birlikte aziz milletimizin hayatında da asırlardan beri büyük bir coşku ve heyecanla kutlanan Kadir Gecesi’nin manevî değerlerimizin hatırlanmasına ve pekişmesine, toplumsal ilişkilerimizin, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine vesile olmasını diliyor, bu mübarek gecenin ülkemize ve insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”
 
 
Editör: Haber Merkezi