Milletvekili Ürün’den Kutlu Doğum Haftası mesajı
Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, İnsanlığın Son Peygamber Hz. Muhammed’in 14 asır önce hakka ve adalete bağlı kalındığı sürece barış, kardeşliğin ve huzurun var olacağı müjdesindeki değerlerden uzaklaşması ve birbirini anlayamaması nedeniyle dünyanın pek çok yerinde savaş ve kargaşaların yaşandığını belirtti.
Kutlu Doğum Haftası nedeniyle yayınladığı yazılı mesajında Ürün, Hz. Muhammed’in insanlığın bugününü ve geleceğini aydınlatan, merhameti, insaf ve adaleti, sabır ve metaneti, ahlak ve erdemi ile alemlere rahmet olarak gönderilen bir elçi olduğunu kaydetti.
Ürün, Hz. Muhammed'in bundan bin 442 yıl önce, zulmün ve zulmetin her tarafı kapladığı bir dönemde, doğumuyla dünyayı nurlandırdığını ve insanlığı onurlandırdığını belirterek mesajında şu ifadelere yer verdi:
“O'nun bugünümüzü ve geleceğimizi aydınlatan, insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, ahlak ve erdemini, iyi anlamak, özümseyip ruhumuzun derinlerinde hissetmek adına ayrıcalıklı bir hafta olmasıyla kutlu doğum haftası derin manalar ihtiva eder. Peygamberimiz 14 asır önce verdiği mesajda hakka ve adalete bağlı kalındığı surece barış, kardeşlik ve huzurun olacağını müjdelemiştir. Bugün dünya üzerinde yaşanan huzursuzluk ve kargaşanın en büyük kaynağı insanlığın kendilerine müjdelenen değerlerden uzaklaşılması ve birbirlerini anlayamamasıdır. Saçtığı nur ve Kur'an-ı Kerim'in muhteşem ve evrensel mesajları ile karanlıkları dağıtan ‘Ben, ancak güzel ahlâkı tamamlamak için gönderildim’ sözleri ile tüm insanlığa evrensel bir mesaj veren Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) insanlığın yeniden kendini ve yaradanını bulmasını sağlamıştır. Kan ve gözyaşının dünyanın dört bir tarafında görüldüğü bugünkü dünyamızda insanlığın tek ve net kurtuluşu, ancak O’nun nurlu ışığın tekrar karanlıkları aydınlatmasıyla mümkün olacaktır. Bu duygu ve düşünceler eşliğinde tüm İslam aleminin kutlu doğum haftasını kutlar, bu haftanın kardeşlik, merhamet, hoşgörü, barış, karşılıklı sevgi ve saygıda buluşulması ve insanlık onurunun korunmasına aracı olması dileklerimle, değerli hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunarım.”
Editör: Haber Merkezi