Sandıklı Emniyetinden bilgilendirme toplantısı
Sandıklı Emniyet Müdürlüğü tarafından, ilçemizde faaliyet gösteren motosiklet satıcıları, sürücü kursu temsilcileri ve motosiklet tamircilerine yönelik bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.
İlçe Emniyet Müdürü Hakan Berber başkanlığında yapılan toplantıda, motosiklet sürücülerinin egzozundan çıkardığı seslerden rahatsız olan Sandıklı sakinlerinin şikayetlerine, ehliyetsiz ve eksik evraklarla trafiğe çıkan motosiklet sürücülerinin oluşturduğu sorunlara değinildi.
Toplantıda konuşan Berber, ‘’Ben de sizler gibi bir Sandıklı sakini olarak motosikletlerin çıkardığı rahatsız edici seslerden son derece huzursuz oluyorum. Vatandaşlarımızdan bu yönde çok büyük şikayetler alıyoruz. Bilindiği gibi motosiklet kazalarında diğer araçlara nazaran ölüm oranı daha yüksektir. Böyle vakalarla karşılaşmamak için hepimizin üzerine büyük sorumluluklar düşüyor. Motosiklet uygulaması yaptığımız zaman vatandaşlar tarafından motosiklet kötü bir şey kökünü kazıyacağız izlenimi çıkıyor. Hâlbuki her vatandaşın motosiklet kullanma hakkı vardır. Bu da gerekli evrak ve trafiği olumsuz etkileyecek davranışlarda bulunmadığı sürece geçerlidir” dedi.
Halk arasında oldukça yaygınlaşmaya başlayan elektrikli bisikletler hakkında da uyarılarda bulunan Emniyet Müdürü Berber, ‘’Vatandaşımız arasında ehliyetsiz şekilde kullanabiliriz. Bu bisiklettir diye düşündüğü elektrikli bisikletlerimiz için yeni hazırlanan kanunla A1 ehliyeti alma zorunluluğu var. Öte yandan vergi ve plakadan muaf olan Of-Road dediğimiz türdeki motosikletlerin (ATV) trafiğe çıkması yasaktır. Bu tür ATV’ler sadece şehir dışında trafiğin olmadığı yerlerde kullanılabilir’’ diye konuştu.
Toplantıda karşılıklı sorun ve görüş önerileri sunularak fikir alış-verişi yapıldı. Diğer yandan Sürücü kursları temsilcilerine vatandaşların motosiklet ehliyeti almasını teşvik için gerekli kampanyaların yapılması konusunda fikir birliğine varıldı.
 
Editör: Haber Merkezi