Ahilik Geleneğini Gelecek Kuşaklara Aktarmalıyız
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, 22-27 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik haftası nedeni ile bir mesaj yayınladı. Yurdunuseven, “Ahilik kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması bizlerin en önemli görevlerinden birisidir” dedi.
 Esnaf ve sanatkarları piri olarak kabul edilen Ahi Evran-ı Veli hazretlerinin gelecek kuşaklar için bıraktığı ‘Kardeşlik’ mesajının halen günümüzde büyük bir saygı ve sevgi gördüğünü dile getiren AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, esnaf ve sanatkarın ahilik haftasını kutladı. Ahiliğin önemli bir meslek teşkilatı olduğuna dikkat çeken Yurdunuseven, “Ahilik, sanatkârın yetiştirilme, çalışma biçimine yönelik ilkelerin yüzyıllar öncesinden gelen anlayışı içinde yer alan 'Gözü, Gönlü ve Kalbi Tok Olmak' düşüncesiyle kurumsallaşmış bir meslek teşkilatıdır. Esnaf, Ahilik öğretisi gereği iç denetim yolunu açık tutarak, kusurlu mal üretiminden kaçınırken, aynı zamanda tüketici haklarını koruyan, geleneksel bir kurumun ilkelerini yerine getirmektedir” diye ifade etti.
 Ahilik Kardeşlik Ve Doğruluk Demektir
 Ahilik geleneğinin Anadolu’nun en önemli değeri olduğuna işaret eden İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, bu değerin yaşatılması için bütün kesimlerin birlik ve beraberlik içerisinde olmaları gerektiğini söyledi. Yurdunuseven, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Ahilik bizim toplumumuzun en önemli mihenk taşıdır. Esnaf ve sanatkarların piri olan Ahi Evran-ı Veli hazretlerinin gösterdiği meslek ahlakı ve adabı konusunda günümüze kadar uzanan bir öğreticilik vasfı halen devam etmektedir. Ahilik kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması bizlerin en önemli görevlerinden birisidir. Ahilik kardeşlik ve doğruluk demektir. Bu kardeşlik ve doğruluk ilkesi ile ticari ahlakı, paylaşmayı ve dayanışmayı gösterir. Ayrıca, 2023 hedeflerine güvenli ve istikrarlı adımlarla yürüyen Türkiye’nin manevi muhafızı ve sağlam yapı taşlarından biri olmaya devam edecektir. Bu nedenle esnaf ve sanatkarımız başta olmak üzere bütün milletimizin ahilik haftasını AK Parti teşkilatları olarak kutluyoruz.”
Editör: Haber Merkezi