Bolvadin'de Mezarları Söküp Evleri Çatlatan Yarıklar Korkutuyor
Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde yerleşim alanları ile mezarlıkta meydana gelen ve kilometrelerce uzayan yüzeydeki yarıklar, vatandaşları tedirgin ediyor.
İlçede meydana gelen yarıklar, tedirginliğin yanı sıra ilgi ve merak uyandırdı. Yarıkların sebebi tam olarak bilinmezken, bazı evler ve birçok mezar da bu sebeple zarar gördü. Özellikle Bolvadin eski mezarlığının bulunduğu Konak Mahallesi, Yenidoğan Mahallesi ile Uzunpınar mevkisinde oluşan yarıklar, kilometrelerce uzuyor.
Konak Mahallesi Muhtarı Seydi Koçyiğit,  yaptığı açıklamada, yarıklardan dolayı mahallede yaşayanların tedirginlik içinde olduğunu söyledi. Yaklaşık 2 yıldır bu olaya şahit olduklarını, bugüne kadar da kimseye durumu iletmediklerini anlatan Koçyiğit, bir kişinin arsa satın almak için gittiği bölgede gördüğü yarıkları bildirmesi üzerine durumu belediyeye aktardıklarını ifade etti.
Sultandağı'nda 2002 yılının Şubat ayında bir deprem meydana geldiğini anımsatan Koçyiğit, bu yarıkların o döneme ait olmadığını başka bir nedenden kaynaklandığını tahmin ettiklerini kaydetti.
Konak Mahallesi sakinleri tedirginlik içinde yaşıyor, 'acaba deprem mi olacak?' diye korkup duruyorlar" diyen Koçyiğit, derinlikleri yer yer 3 metreyi bulan yarıklarla ilgili bir araştırma yapılmasını talep etti.
Yarıklar, çukura dönüştü
Eczacı teknisyeni Uğur Arpa ise konuyu arkadaşlarından duyduğunu, yarıkların kendisinde ilgi oluşturduğunu ve çeşitli sosyal paylaşım sitelerinde çektiği fotoğrafları paylaştığını anlattı. Çatlakların önceleri küçük olduğunu ancak ilerleyen zamanlarda genişlediğini anlatan Arpa, "Şimdilerde çukurlar oluşmaya başladı. Bu çatlaklar kilometrelerce devam ediyor. Vatandaşlarımız ister istemez korkuyorlar. Geceleri uyuyamıyorlar. Gelen şikayetleri biliyorum. Yetkililerden yardım istiyoruz" diye konuştu.
Oluşan yarıklardan dolayı evinde hasar meydana gelen Muzaffer Aydın da, 3-4 yıldır bu yarıkları gördüğünü dile getirerek, yarıklar oluşurken hiç ses duymadığını ve gördüğü manzaradan da korku hissetmediğini anlattı.
Mezarlıkta oluşan yarıkların çok büyük olduğunu aktaran Aydın, her geçen gün yarık ve çatlakların rüzgarla kapandığını kaydetti.
Araştırma başlatıldı
Öte yandan ilçedeki yarıklara ilişkin Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ile Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından da çalışma başlatıldığı öğrenildi. Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan'ın daveti üzerine olay yerine giden ekiplerin, gözlemler yapıp, yüzeyde oluşan yarıkların nedenine ilişkin araştırmalarının sürdüğü belirtildi.
 
Editör: Haber Merkezi