Kaymak Şenliği Yapılacak
Kent konseyi ile birlikte oluşturulacak tertip heyeti içerik ve takvimi belirleyecek
 Halk arasında Kaymak festivalinin yapılıp yapılmama konusunda son nokta konuldu. Şu ana kadar 29 kez yapılan Kaymak Festivalinin 30.sunun yapılacağı belirtildi.
 Geçtiğimiz hafta içerisinde yeni seçilen Bolvadin Kent Konseyi’nin de dahil olacağı ‘Festival Tertip Komitesi’nin kurulacağı ifade edilirken, tarih ve festivalin içeriğinin belirlenen komite tarafından yürütüleceği belirtildi.
Festivali Lüzumsuz Gören de Var, Yapılsın Diyen de Var.
 Festivallerin lüzumsuz bir masraf olduğunu savunan kesim ilçemizin bir çok sorunu olduğunu maddi olarak bu tür etkinliklere büyük bütçeler ayrılmasına karşı olduklarını ifade ediyorlar.
 Öte yandan her kaymak festivalinde Horan Parkı’na 10 binin üzerinde vatandaşın katılması da, halk tarafından bu tür bir etkinliğe ihtiyaç olduğunu gösteren en önemli gösterge olduğunu savunarak mutlaka festivalin yapılması gerektiği ni belirten büyük bir kitle olduğu da gözlenmekte.
 Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu ise festivaller yerine içme suyu şebekelerinin yenilenmesi gerektiğini vurgulayarak bu tür etkinliklere katılmayacağını belirtmişti.
Aşırıya kaçmadan, masraflar fazla abartılmadan, eğlence ve kültür ağırlık bir festivalin yapılmasında karar kılındı.
 Festival tarihinin ise 24 Eyül olarak belinlenmesinin yüksek bir ihtimal olduğu da gelen bilgiler arasında.
Editör: Haber Merkezi