KURAKLIK, KARA KARA DÜŞÜNDÜRÜY​OR
Yağışsız geçen kış günlerin ardından çiftçi zor günler yaşıyor. Yağışların yetersiz olması nedeniyle tarlaya ekilen mahsul yetişmedi ve çiftçi ürününü toplayamadı. Ürünlerini toplayamayan çiftçi ise şimdi borç altında eziliyor.
B.KARABAĞ'DA YAĞMUR DUASINA ÇIKILDI, BOLVADİNLİ ÇİFTÇİLER DE MÜFTÜLÜK'TEN YAĞMUR DUASI İÇİN DESTEK BEKLİYORLAR
Türkiye belki de bu kış aylarında son yıllardaki en kurak mevsimini yaşadı. Yağışların yetersiz olması sadece barajları değil çiftçileri de zor durumda bıraktı. Yağmur ve karın yeteri kadar yağmaması nedeniyle ürünler yetişmedi ve çiftçiler çok zor durumda kaldı. Yağışın az olması sadece çiftçiyi değil, hayvan besicilerini de çok etkiledi, çünkü arazilerde ot yetişmedi. Bu durumda hayvanların otlanmasını engelledi. Afyonkarahisar’da kuraklığı etkili olduğu iller arasında. Bolvadin ilçe, köy ve kasabaları da kuraklık sıkıntısını en çok yaşayan yerlerden. Bu nedenle geçtiğimiz günlerde Büyük Karabağ köyünde vatandaşlar yağmur duasına çıktılar, Bolvadin'de ise bir grup çiftçi Müftülük yardımı ile önümüzdeki günlerde Sahabe Abdülvahap Hz. Türbesi civarında bir yağmur duası yapmak için girişimlere başladılar.
YAĞIŞLARIN YETERLİ OLMAMASI KREDİ BORCU OLAN ÇİFTÇİLERİ KARA KARA DÜŞÜNDÜYOR
Çiftçiler ekinlerin bu dönemde 4 metre olması gerektiğini söylüyor ancak ekinler şuan o boyda değil. Yağışların olmaması ekinlerin olgunlaşmasını önledi ve yeterince gelişmesini önledi. Çiftçiler devletten kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. Çiftçi şimdi kara kara düşünüyor, çünkü bankalardan aldıkları kredileri ödeyemiyorlar. Tek beklentileri ise aldıkları kredilerin ödeme sürelerinin ertelenmesi ya da uzatılması.
Bolvadin Postası
Editör: Haber Merkezi