Dinar Alzheimer Hasta Merkezi Bürokrasiye Takıldı
Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, 21 Eylül Dünya Alzheimer günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Başkan Acar mesajında şu ifadelere yer verdi;
“ Tüm dünya nüfusunda olduğu gibi ülkemiz nüfusu da giderek yaşlanmakta ve insan ömrü uzamaktadır, bu sebeple demansın(bunama) en yaygın sebebi olan Alzheimer Hastalığınında önemi artmakta ve 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü olarak anılmaktadır.
 Dinar İlçemizde de Alzheimer hastalarına dikkate alıp onlara gerekli değeri vermek için hizmetler sunmaya çalışmaktayız.
Ancak tüm eksiklerini tamamlayarak büyük bir gayret içerisinde açmaya çalıştığımız Dinar Belediyesi Alzheimer Hasta ve Yakınları Buluşma Merkezini bürokraside sıkıntılardan dolayı Hem Meteoroloji Genel Müdürlüğü hemde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı gerekli izinleri vermemektedirler.
Ancak Dinar Belediyesi olarak vatandaşlarımız ve hastalarımız için elimizden geleni yaparak onlara bu hizmeti vermek için çabalayacağız.
 Dünyada 35 milyon, ülkemizde 400.000 kişinin Alzheimer olduğu ve 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü olarak anıldığı bir günü açmaya çalıştığımız Alzheimer merkezindeki faaliyetlerle anmak isterdik fakat elimizde olmayan sebeplerden dolayı siz değerli hemşehrilerime buradan bir mesajla yetinmek zorunda kalmaktayım.
 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü münasebetiylede toplum Alzheimer ve Diğer demans türleri hakkında bilinçlendirilmelidir.
 Unutmayalım yarın bizlerde birer Alzheimer hastası olabiliriz, çağın hastalığı olan bu hastalık hakkında daha fazla bilgi edinmeliyiz. Saygılar sunar, hastalarımıza acil şifalar dilerim. “ dedi.
 
               
Editör: Haber Merkezi