Dinar MEB Müdürü’nden iddialara cevap
Dinar İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu Eğitimci Yazar Raif Öztürk’ün Dinar’da Okullar Eğitime Müdürsüz Başladı ve Eğitim Ülkenin En Ciddi İşidir başlıklı köşe yazılarına cevap verdi. Milli Eğitim Müdürü Tahtaoğlu yazılı olarak gönderdiği metni aynen yayınlıyoruz.
Emekli Öğretmen, emeklilik öncesi dinarda ilçe milli eğitim şube müdürü olarak görev yapmış olan eğitimci yazar saygıdeğer Raif ÖZTÜRK ‘ün Dinar Haberleri gazetesinde ve dinar haberleri web sitesinde, dinar belediyesi web sitesinde yayınlanan “DİNAR’DA OKULLAR EĞİTİME MÜDÜRSÜZ BAŞLADI!” ve EĞİTİM ÜLKENİN EN CİDDİ İŞİDİR ( HER DEVİRDE BİR MOLLAKASIM BULUNUR) “ başlıklı yazılarında şahsıma yapılan ağır ithamlardan dolayı kamuoyunu bilgilendirme gereği duyulmuştur.
Dinar İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak Bakanlığımız Personel Genel Müdürlüğü’nün 06/01/2011 tarih ve 236/960 sayılı Kararnamesi ile 12/01/2011 tarihinde İlçemizde Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başladım.4 yıldır Dinar İlçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapmaktayım. Bu süre zarfında hiçbir okul müdürümü hiçbir siyasi düşüncesinden dolayı veya kişisel çıkarlarıma ters diye herhangi işlemde bulunmadım. Hiç bir okul müdürüme, öğretmenime ve çalışanıma haksızlık yapmadım. Görev yaptığım süre içinde gerek okul müdürlerimle gerekse öğretmenlerimizle tek derdimiz ilçemizin eğitim başarısının en üst seviyeye getirilmesi oldu.
İlçemizin okullaşma oranlarının arttırılması, eğitim öğretim ortamlarının güzelleştirilmesi, ilçenin ihtiyacı olan yeni dersliklerin planlanması gibi çalışmaların içinde olduk. Göreve başladığım 2011 yılında ilimizde 17 ilçe içerisinde SBS sıralamasında 16.sırada olan ilçemiz eğitim öğretim anlamında büyük başarılar kazanarak, her yıl başarısını arttırarak , üst sıralara gelmiştir. Şüphesiz bu başarı İlçemiz mülki amiri sayın kaymakamlarımız başta olmak üzere, sayın belediye başkanımızın eğitime verdikleri destekleri, okul müdürlerimizin, öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin çabaları ,velilerin ,hayırsever vatandaşlarımızın destekleri, kamu kurum ve kuruluşların destekleri kısaca eğitime gönül vermiş, eğitimin tüm paydaşlarının ,vatandaşların gayretli çalışmaları sonucunda gerçekleşmiştir.
Bu anlamda başta İlçe Kaymakamlarımız olmak üzere, belediye başkanımıza, okul müdürlerimize öğretmenlerimize, öğrenci velilerimize kısaca eğitime katkı sağlayan tüm eğitim gönüllülerine yürekten teşekkür ediyorum.
Bilindiği üzere 652 sayılı yasa ile 2013-2014 eğitim öğretim yılı ders kesimi itibarıyla 4 yılını dolduran tüm okul müdürleri herhangi bir işleme gerek kalmaksızın görevleri sona ermiş, aslı görevleri olan öğretmenlik mesleğine dönmüşlerdir. Dolaysıyla 4 yılını dolduran tüm okul müdürlerinin müdürlüklerinin sonlandırılması ülke genelinde 652 sayılı kanunla gerçekleşmiştir. Şahsımla alakası yoktur.
Bakanlığımız okullarımızda çalışacak idarecileri belirleme adına 4 yılını tamamlayan idarecilerin yeniden müdür olarak görevlendirilmesi için bir çalışma başlatmıştır. Bu kapsamda okulda en kıdemli öğretmen kıdemi en düşük öğretmen, öğretmenler kurulundan seçilen 2 öğretmen, okul aile birliği başkanı ve yardımcısı, öğrenci meclis başkanı, insan kaynaklarından ve eğitim öğretimden sorumlu şube müdürü son olarak ilçe milli eğitim müdürü ek-1 okul müdürlerini değerlendirme kıstaslarına göre bir değerlendirme yapmışlardır. Bu değerlendirmelerde her değerlendiriciye gizli şifre verilmiş olup, şifre sadece değerlendirme yapan kişinin bileceği şekilde ayarlanmış, değerlendirme yapan kişiler bağımsız bir şekilde sisteme girerek okul müdürlerini değerlendirmişlerdir. İlçe milli eğitim müdürü olarak sadece kendi değerlendirmemi yaptım. Diğer değerlendirme sonuçları bize gözükmemiştir. Dolaysıyla kimin nasıl değerlendirme yaptığı konusunda bilgi sahibi değilim.
Benim yaptığım değerlendirmede okul türüne göre 23-25 arası maddeler vardı. Bu maddeler içerisinde belgeye dayanabilecek bölümlerde bulunmaktaydı. Dolaysıyla bir müdüre 0 puan vermem söz konusu değildir. Bu tamamen asılsız iftiradır. Kaldı ki 4 yıldır birlikte çalıştığım, hiçbir sorun yaşamadığım, uyumlu bir şekilde eğitim öğretim hizmetlerini yürüttüğümüz okul müdürlerime düşük puan vermem söz konusu değildir. Bir okul müdürüne tam değerlendirme yapsam bile okul müdürü 75 puan alacak durumda değildir. Çünkü benim azami verebileceğim puan 25 puandır. Sanki bütün puanları ilçe milli eğitim müdürü vermiş gibi müdür değerlendirmelerini tamamen ilçe milli eğitim müdürünün üstüne atmak ve “ilçe milli eğitim müdürü okul müdürlerine düşük puan vermiş, müdürlüklerini sonlandırmış” gibi laflar sarf etmek, kamuoyuna yalan bilgi vermek, bir eğitimciye yakışmaz ve bu sözler beni ziyadesiyle üzmüştür.
Okul Müdürü değerlendirmelerinde 75 puanın altında puan alan ancak benim şahsi nazarımda çok başarılı bulduğum okul müdürlerim vardır. İl Milli Eğitim Müdürlüğünde yapılacak olan sözlü mülakatta ebetteki değerlendirmesi yapılacak olan müdürler hakkında bana şahsi kanaatim sorulur ise olumlu yönde kanaatimi bildireceğim. İl Milli Eğitim Müdürlüğünde yapılacak olan değerlendirmede kimlerin müdür görevlendirmesi için başvurabileceği yönetmelikle belirlenmiştir.75 puan altında puan alan okul müdürlerimiz ildeki değerlendirme için de başvuru yapabilecekler ve kendi istekleri doğrultusunda ilçemiz merkezinde köy ve kasabalarımızdaki okullarımıza müdür olarak 4 yıllığına görevlendirilecekler.
Kısaca bu uygulama sadece Dinar ilçesinde yapılan bir uygulama değildir. Bu değerlendirme Türkiye genelinde tüm il ve ilçelerde 4 yılını dolduran okul müdürleri ile ilgili bir değerlendirmedir. Benim yaptığım değerlendirme objektif değerlendirmedir. Yaptığım bu değerlendirmelerin yasaya, yönetmeliğe aykırı olduğunu düşünen idarecilerimiz varsa gerekli yasal yollara başvurabilirler. Bu aşamada ilçe milli eğitim müdürlüğü olarak değerli meslektaşlarıma her türlü kolaylığı sağlarız.
Emekli Öğretmen, eğitimci yazar saygıdeğer Raif ÖZTÜRK ‘ün Dinar Haberleri gazetesinde ve web sitesinde yayınlanan
DİNAR’DA OKULLAR EĞİTİME MÜDÜRSÜZ BAŞLADI! ve EĞİTİM ÜLKENİN EN CİDDİ İŞİDİR ( HER DEVİRDE BİR MOLLAKASIM BULUNUR) başlıklı yazıların içeriğinde şahsımı rencide eden, hakaret içeren yazıları, hakkımda yazdığı ağır ithamlardan, iftiralardan ve dinarli vatandaşları, okul müdürlerini ilçe milli eğitim müdürüne karşı kışkırtması, kamuoyunu yanlış bilgilendirmesi nedeniyle oluşabilecek her türlü olumsuzluklardan dolayı eğitimci yazar Raif ÖZTÜRK ‘ün mesul olduğunun bilinmesini ve her türlü yasal hakkımın saklı olduğunu bildirir, kamuoyuna saygı ile sunarım. Saygılarımla
Editör: Haber Merkezi