Dinar’da 19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı
Dinar’da Gaziler günü Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenle kutlandı. Düzenlenen kutlama programına Dinar İlçe Kaymakamlığına vekâlet eden Dazkırı Kaymakamı Bekir Nursaçan, Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, Dinar Askerlik Şubesi Başkanı Ali Azyaman, Dinar Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Özge Yelken, Haydarlı Belediye Başkanı Kadir Öcel, AK Parti Dinar İlçe Başkanı Burhanettin Yüksel, Milliyetçi Hareket Partisi Dinar İlçe Başkanı İbrahim Acar, gaziler ve gazilerin aileleri katıldı.
 
19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle düzenlenen programda Kaymakamlık Makamı, Belediye Başkanlığı, Garnizon Komutanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Dinar Temsilciliği çelenkleri Ata’nın huzuruna bırakıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesiyle devam eden program daha sonra ilçe protokolünün Dinar’da faaliyetlerine devam eden şehit aileleri ve gazi derneklerini ziyareti ile sona erdi.
 
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Dinar Temsilciliğinden Kıbrıs Gazisi Tevfik Şahin günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi. Muharip Gazi şunları söyledi, “Biz şehit aileleri ve gaziler diyoruz ki; Yolumuz çetin ve puslu, binlerce yıldır var olma mücadelesi verdiğimiz bu ülkenin evlatları, gerektiğinde seve seve şehit ve gazi oluyorsa, kim bozar Türk’ün örfünü âdetini töresini, herkesi milli birlik ve beraberliğe davet ediyoruz. Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, şehit ve gazilere verilmesi gereken önemi şu sözleriyle ortaya koymaktadır. ‘Türk tarihine altın sayfalar yazdıran şehitlerimiz ile gazilerimizin hatırlarını, onurlarını yüceltmek onlara olan minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek milli bir görevdir” dedi.
Editör: Haber Merkezi