Dinar’da 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Dinar Sermaye Piyasası Yatılı Bölge Orta Okulunda düzenlenen törenle kutlandı. Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Atatürk Anıtına bırakılması ile başlayan 23 Nisan Kutlama Programı daha sonra SPK YİBO’da okul öğrencileri tarafından yapılan etkinliklerle devam etti.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesiyle başlayan 23 Nisan Kutlama programında İlçe Kaymakamı Avni Kula, Belediye Başkanı Saffet Acar ve Garnizon Komutanı Ali Azyaman öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.
Günün anlam ve Önemini belirten bir konuşma gerçekleştiren Dinar İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahaoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 94. Yıl dönümü olan bu kutlu günde bir araya gelmenin heyecanını yaşadığını ifade ederek şöyle konuştu, “Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 94.yıldönümü, Bugün; milli mücadele meşalesinin yakıldığı gündür. Bugün; milli birlik ve beraberliğimizin ifadesi olan gündür Bugün; millet egemenliğinin hâkim kılındığı gündür. Bugün toprakları yağmalanan yüce bir milletin düşmanlarını yurttan atmak için ant içtiği gündür. Kısaca bugün; yok olmak üzere olan bir milletin dirilişi, özgürlüğüne kavuşmasının ifadesi olan gündür. Bu mutlu gün hepimize kutlu olsun. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan 1920, varlığına kastedilen yüce Türk Ulusunun uyanışını; esaret zincirlerini kırarak, kendi yazgısına el koyduğu günü simgelemektedir. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ilk Meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü Ulusumuza aynı zamanda Çocuk Bayramı olarak armağan etmiş ve bu yönüyle de büyük Önderimiz dünya ölçeğindeki eşsiz liderliğini bir kez daha göstermiştir. Devlet ve Millet olarak, 21. yüzyıl dünyasının gerisinde kalmamak ve çocuklarımızın yaşam şartlarını iyileştirebilmek için öncelikle, onlara çağın gerektirdiği bilgi ve becerileri kazandırmalıyız. Bu da ancak, bilime ve aklın egemenliğine dayanan eğitim yöntemiyle olanaklı kılınabilir. Unutulmamalıdır ki, çağdaş eğitim düzeyi düşük bir toplumda demokrasi kültürü ile insan hakları ve sosyal adalet kavramları yerleşip gelişemez. Eğitim düzeyi ile demokratikleşme birbiriyle bağlantılıdır. Eğitim düzeyi yükselip çağdaşlaştıkça siyasal yaşam da demokratikleşecektir. En yakın zamanda tüm sorunlarını çözmüş bir Türkiye göreceğimiz inanç ve temennisiyle tüm Ulusumuzun ve çocuklarımızın bayramını kutluyor, bu vesileyle bu günleri bize armağan eden Büyük Önderimizin önünde bir kez daha saygı ile eğiliyorum” dedi.
Milli Eğitim Müdürü Tahtaoğlu’nun konuşmasının ardından SPK YİBO öğrencileri 23 Nisan için hazırladıkları gösterileri sunarak günün anlam ve önemini belirten gösteriler sundu. Ana Sınıfı öğrencilerinin Ront gösterisi, orta okul öğrencilerinin ise orotoryo diletişi sunduğu etkinlik programında öğrenciler yumurta taşıma ve çuval yarışmalarına katıldı. Birinci gelen öğrencilere ödülleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu tarafından verilirken, 23 Nisan için düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de ödülleri ilçe protokolü tarafından takdim edildi.
Dinar Sermaye Piyasası Kurulu Yatılı Bölge Orta Okulunda gerçekleşen 23 Nisan programına, İlçe Kaymakamı Avni Kula, Belediye Başkanı Saffet Acar, Garnizon Komutanı Ali Azyaman, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Levent Mutlu, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Örgüt Başkanları, Kurum Amirleri ve vatandaşlar katıldı
Editör: Haber Merkezi