DOĞALGAZ ABONELİĞİ HAKKINDA TOPLANTI YAPILDI
Dinar Belediyesi Meclis Toplantı salonunda doğalgaz aboneliğinin arttırılması hakıkında istişare toplantısı yapıldı.
Toplantıya Belediye Başkanı Saffet Acar, Başkan Yardımcısı Rafet Şimşek, Fen İşleri Müdürü Ali Özdemir, İnşaat Teknikeri Ertuğrul Tuncoğlu, Afyon Aksa Doğalgaz yetkilileri, ilçemizde bulunan banka yetkilileri, doğalgaz tesisatçıları ve bazı mahalle sakinleri katıldı. Yapılan toplantıda ilk olarak Başkan Saffet Acar Afyongaz teknik personelin ve mahalle sakinlerinin istek ve şikayetlerini dinledi. Afyon Aksa Doğalgaz firması yetkilileri toplantıda, Dinarlı vatandaşlar tarafından döşenen hatta abone sayısının az olduğu, olanların ise kombi kullanmadığı gazın sadece ocak için kullanıldığını belirtti. Bazı mahalle sakinleri ise toplantıda söz alarak; mahalleye gelen ana doğalgaz hattının, ikametin az olduğu sokaklara ara hat çekilerek yoğunlukta bulunan haneleri mağdur bırakıldığını belirttiler.
Afyonkarahisar’ın ilçeleri arasında bu sene yani 2014 yılı doğalgaz yatırım programına ikili diyaloklarla ve yoğun görüşmlerle en uzun yatırım hattını Dinar’a aldırdıklarını belirterek konuşmasında şunları söyledi; “2007 yılında başlayan doğalgaz hattı çalışmaları ilçemizde en geç 2015 yılı itibari ile tamamlanarak bitmesi gerekiyor. Göreve geldiğimiz günden itibaren (2009) hat döşeyen Afyon Aksa Doğalgaz firması ve müteahittlerine belediyemizce elimizden gelen yardımı yapıyoruz. Firma ile halen görüşmelerimiz devam ediyor, bu çalışmaların bir an önce bitip tamamlanması için de yardımlarımız devam ediyor. İlçemizde doğalgaz hattının tüm hanelere gelebilmesi için aboneliklerin özellikle kombi ısınma sistemlerine talebin artması gerekiyor. Talep artarsa hiç şüphesizki doğalgaz hattı çalışmaları artacak ve doğalgaz boruları kapımızın önüne kadar gelecek ve bundan da istifade edeceğiz. Bu konu hakkında halkımızı bilinçlendirmemiz gerekiyor. Doğalgaz tesisatçılarımızda fiyatlarında kolaylık yapması gerekiyor. Her tesisatçının montaj fiyatı aynı olması gerekiyor, eğer malzemeyi kaliteli kullanıyorsa bunuda belirtmesi gerekiyor. Bizde belediye olarak elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. “ dedi
Toplantıda hazır bulunan banka yetkilileride abonelik ve tesisat için kullanılacak ihtiyaç kredisi hakkında bilgi verdi. Banka yetkilileri, konu hakkında birde protokol hazılanabileceğini ifade ettiler.
Başkan Saffet Acar, abonelik ve tesisat için kredi imkanları hakkında radyo, gazete ve belediye resmi web sitesine bilgilendirme için duyuru yapılabileceğini söyledi.  
 
Editör: Haber Merkezi