EMİRDAĞ ESNAF ODASI AB PROJESİNİ BAŞARI İLE TAMAMLADI.
 
Emirdağ Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından 2013 yılı Ulusal Ajans LDV Proje çağrısında sunulan ve ajans tarafından desteklenmesi uygun görülen “Ahşap Ev İmalatı/Wooden House Production” isimli “2013-1-TR1-LEO03-50021” sözleşme numaralı AB projesi başarılı bir şekilde tamamlandı.
 
Emirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muzaffer AŞIK yaptığı açıklamada; “Bu Proje kapsamında Odamız koordinatörlüğünde Emirdağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Afyonkarahisar Ağaç İşleri Odası, Emirdağ Halk Eğitim Merkezi ve Özcan Deveci Mobilya ortaklığında proje teklifi hazırlanarak uygulamaya koyduk. Projeye Finlandiya’dan eğitim faaliyetlerini yapacak olan Ahşap ve Ağaç sektöründe faaliyet gösteren Trabzon Ldt. isimli firma ortak olarak proje faaliyetlerinin yürütülmesinde bizlere destek oldu. Dedi.
 
Oda Başkanı Muzaffer AŞIK “Ahşap Ev İmalatı” isimli AB projesi kapsamında Avrupa Birliği’nden hibe desteği ile 10 katılımcı 1 hafta süre ile Finlandiya’da proje ile ilgili faaliyetler gerçekleştirdiklerini; Proje kapsamında Finlandiya’nın Helsinki şehrine giden grubumuz 06.06.2014 - 17.06.2014 tarihleri arasında Ahşap Ev İmalatı konusunda mesleki ve teknik eğitim aldılar. Finlandiya’da Ahşap ile ilgili bütün adalı köyleri, imalatın gerçekleştirildiği fabrikaları ekibimiz gezerek incelemede bulundular.” Dedi.
 
 “Projemiz kapsamında bölgemizdeki iş piyasasında faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarımız ile, mesleki eğitim kurumlarındaki ve istihdam konusunda faaliyet gösteren sivil ve kamu kuruluşlarındaki eğitimcilerin, Finlandiya'daki bu üretimleri ve yaşam tarzlarını yerinde inceleyerek öğrendiklerini belirten Oda Başkanı Aşık;
 
Ahşap ev yapımı oldukça pratik olup, iki işçi bir günde bir evi bitirebiliyor. Ülkemiz bu konuda oldukça geride olup, çok ciddi ara eleman sıkıntısı çekilmektedir. Projemizin amacı ahşap ev yapımını yerinde görerek, inceleyerek bilgi sahibi olmaktır. Yapılan inceleme ve teknik gezilerle elde edilen kazanımlar bölgemiz halkı ile kamu kurum ve kuruluşları ile paylaşılarak projenin sürdürülebilirliği artırılacaktır. Dedi..
 
 
Editör: Haber Merkezi