EMİRDAĞ İLÇE BAŞKANLIĞI KONGRESİ GERÇEKLEŞTİ

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı ilçe kongrelerine Emirdağ ilçesi ile başladı. AK Parti Milletvekili Halil Ürün ve İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’in katılımlarıyla gerçekleşen Emirdağ İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi coşkulu bir şekilde gerçekleşti. Tek liste halinde seçime giren mevcut başkan Serkan Koyuncu, delegelerin güvenoyunu alarak yeniden başkanlığa seçildi.

Delege seçimlerinin ardından belde kongrelerini tamamlayan AK Parti İl Başkanlığı Emirdağ ilçesi ile ilçe kongrelerine başladı. Hafta sonu ilk olarak Emirdağ İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi coşkulu bir şekilde gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kongre divan heyetinin oluşmasıyla devam etti. AK Parti Milletvekili Halil Ürün’ün divan başkanlığını yaptığı kongrede, İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutumlu ve Ahmet Yeşilırmak, İl Kadın Kolları Teşkilat Başkanı Rasime Fedakar ile İl Gençlik Kolları Başkanı Dilek Hanım Çengel’de divan üyeliği yaptı.

 

YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

AK Parti Emirdağ İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresinin açılış konuşmasını mevcut başkan Serkan Koyuncu gerçekleştirdi. Emirdağ ilçesinin yarınlarını şekillendirmek için yola çıktıklarını dile getiren Başkan Koyuncu, kongrenin Emirdağ’a, Afyonkarahisar’a ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu. Türkiye’nin gücünden endişe edenlerin rahat duramayacağını ifade eden Koyuncu, “Gezi olayları, paralel örgütlenme, 6-8 Ekimde yaşananlar ve barış sürecini dinamitleme gayretleri gösteriyor ki daha çok çalışmalıyız. Onlar durmayacaklar biz hiç durmayacağız. AK Parti gerek içerde gerse dışarda daha yapacak çok işi var. Daha söyleyeceğimiz çok sözümüz var” dedi.

 

BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE ÇALIŞACAĞIZ

Birlik ve beraberlik içerisinde aldıkları emaneti daha yukarılara çıkarmak için çalışacaklarını dile getiren Koyuncu, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; “AK Parti’nin kuruluşundan bu güne kadar teşkilatımıza hizmet veren ve vefat eden tüm teşkilat mensuplarımızı da huzurlarınızda bir kere daha rahmetle anmak istiyoruz. Bu bayrak yarışında aynı davaya hizmet ettiğimiz binlerce dava arkadaşımla birlikte, emaneti daha yukarılara çıkarmak için gereken gayreti göstereceğime dair sözü, büyük bir inançla veriyor. 5. Olağan kongremizin ülkemiz için, milletimiz için, partimiz için, Emirdağ’ımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

 

ÖNÜMÜZDEKİ HEDEFLERE ODAKLANMALIYIZ

Kongrelerin dayanışmanın ve birlikteliğin en önemli organizasyonu olduğunu anlatan AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, yaşanan kırgınlıkların unutularak, 2015 yılında yapılacak seçimlere odaklanılması gerektiğini vurguladı. Yurdunuseven, “Kongreler bizim için birlik ve dayanışmamızı artıracak, hizmet kervanımızı büyütecek ve genişletecek organizasyonlardır. Kongre öncesinde ki tüm çalışmaları hepimiz için ‘Daha İyinin’ bulunmasına yönelik çabalar olarak görülmesini istiyorum. Eğer, bir kırgınlık yaşanmışsa bunu da unutmanızı ve önümüzde ki hedeflere odaklanarak ilerlemenizi talep ediyorum. Sizlerin dava anlayışının da başkasına müsaade etmeyeceğini de biliyorum. Sizler ‘Şefkat ve Merhamet’ timsali bir Peygamber’in ümmetisiniz. Aranızda ki tüm işler de O’nun davranışlarına uygun olmalıdır. Sizlerin bu anlayışları ve gayretleridir ki, AK Parti’yi 13 yıldır girdiği her seçimde başarılı kılıyor. Bu başarı da ülke insanına büyük hizmetler götürülmesine vesile oluyor” diye konuştu.

 

HASTANELERDE ÇİLE SONA ERDİ

“Artık hastane önlerinde kuyruklar, ilaç alamamalar, muayenehanelere çağırmalar kalmadı” diyerek konuşan İl Başkanı Yurdunuseven, hastanelerde yaşanan çilenin AK Parti iktidarı ile sona erdiğini söyledi. Yurdunuseven, konuşmasını şu sözlerle devam etti; “Hastane parasını ödeyemediği için hastane de rehin kalan hasta dönemleri bitti. Bu ülke de yaşayan herkes kaliteli sağlık hizmetine ulaşabiliyor. Köyler de AK Parti iktidarlarına kadar yapılmamış olan alt yapı sorunları giderildi. Su, kanalizasyon çalışmaları tamamlandı. Kış geldi mi, çamur deryasına dönen köy içleri, şu anda parke yol oldu. Bir çile yolculuğu olan karayollarında seyahat, yapılan yollar sayesinde daha hızlı ve daha güvenli hale getirildi. Anadolu’ya yayılan havaalanları sayesinde hem yurtiçi ve hem de yurtdışı yolculuklar çok daha kolay hale geldi. Ülkemiz hızlı tren ağlarıyla donatılmaya başlandı. Eğitim de, her yeni dönem başlarken kitap alışverişi dar gelirli aileler için bir kabus olurdu. AK Parti döneminde bu kabus sona erdirildi. Artık çocuklarımız okula başladıklarında ücretsiz olarak ders kitapları sıralarında hazır oluyor. Eğitimde çağın teknolojik altyapısına uygun gelişmeler gerçekleştiriliyor.”

 

PARAŞÜTLE BAKAN TAYİNLERİ YAPILIYORDU

Türkiye artık IMF’nin kapısında borç bekleyen bir ülke olmadığına vurgu yapan Yurdunuseven, IMF’ye borç verecek ekonomiye sahip bir ülke haline gelindiğini söyledi. Yurdunuseven, “Ekonomimizi artık IMF, Dünya Bankası yönetmiyor. Ekonomi bahanesiyle ekonomimizin başına paraşütle ‘Bakan’ tayinleri yapılamıyor. Savunma sanayinde yerli üretim her geçen gün artarak devam ediyor. AK Parti iktidarında Türkiye kendi helikopterini, kendi tankını, kendi savaş gemisini yapabilen bir ülke haline geldi”  dedi.

 

SUYUMUZU DAHA VERİMLİ KULLANIYORUZ

Orman ve Su İşleri Bakan Veysel Eroğlu’nun önemli projelere imza attığını belirten İL Başkanı Yurdunuseven, “Afyonkarahisar’lı olmasından gurur duyduğumuz çok değerli Bakan’ımız Prof. Veysel Eroğlu Bey sayesinde bu ülkenin tabii zenginliği olan ‘Su’yumuz Anadolu insanına hizmet noktasında daha verimli kullanılabiliyor. Bakan’ımızın çalışmaları sayesinde ‘Su’dan daha fazla enerji üretiliyor, daha çok tarımsal alan sulanabiliyor, yerleşim yerlerinin ‘temiz su’ ihtiyacı çok uzun yıllar ‘Sorun’ olmaktan çıkartılıyor.  Yine Bakan’ımızın büyük gayretleri ve fedakarane çalışmaları neticesin de artık Türkiye daha yeşil, Afyonkarahisar çok daha yeşile dönüştüğünü söyleyebiliriz. Saymakla bitirilemeyecek tüm bu hizmetler de sizler de pay sahibisiniz. Oylarınızla, seçim çalışmalarınızla, seçimlerde sandık başında oylarımıza sahip çıkarak; AK Parti iktidarının devamı yönündeki gayretlerinizle, hayırlı icraatlarımız devamını sağlıyorsunuz” diye ifade etti.

 

ÇÖZÜM SÜRECİ KARDEŞ KAVGALARINI BİTİRECEK

AK Parti Emirdağ İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresinin hayırlı olması temennisinde bulunan Milletvekili Halil Ürün, konuşmasında çözüm sürecine değindi. Terörle mücadelede başlatılan Çözüm Sürecinin hedefine ulaşması ile kardeş kavgalarının sona ereceğini belirten Ürün, “Bu günde bu vatan için canlarını verenler vardı. İşte bu gün çözmeye çalıştığımız ve adına ‘Çözüm Süreci’ dediğimiz adına Milli Birlik ve Kardeşlik süreci dediğimiz bu süreci AK Parti öncülüğünde Milli bir proje ile yıllardır ülkemizin bir kısmında adı konulmamış adeta savaş haline gelmiş ve insanlarımızın şehit olduğu, insanlarımızın uzuvlarını kaybederek maalesef Gazi oldukları bu kardeş kavgasının bitmesi için gayret ediyoruz. Çözüm Süreci inşallah hedefine ulaştığında ülkemiz için daha iyi olacak. Terör olaylarının alevlenmesi 1980 yılından sonradır. Hal bu ki bu sorun Osmanlı döneminde de vardı. Osmanlı döneminde de bu tür sorunlar çıkmış. Osmanlı her defasında akılla ve basiretle çözmüştü. Yıllarca böyle bir savaşın sürmesine ve 40 bin kişinin ölmesine izin vermemişlerdi. Ancak 1980 yılından sonra gelişen olaylarda 35 bin ve 40 binden fazla insanımız hayatlarını kaybetti. Bunun bir de ekonomik boyutu vardı. Bu güne kadar terörle mücadelede harcanan paranın 1 Trilyon doları geçmiştir. Ama paranın çok önemi yoktu. Ama giden canlar asla geri gelmiyordu.

 

12 EYLÜL ANAYASASI DEĞİŞMELİ

AK Parti Milletvekili Halil Ürün, 12 Eylül 1980 sonrası yapılan Anayasa’nın değişmesi gerektiğini söyleyerek, mevcut Anayasa’nın devletin verimli olmasına imkan vermediğini söyledi. Milletvekili Ürün, şöyle konuştu; “Anaların gözyaşını dindirmek ve akan kanı durdurmak için bizim kurucu Genel Başkanımız ve şimdi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan böyle bir süreci başlattı. Bu günde yürütmeye devam ediyoruz. Şimdi ki Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve AK Parti hükümeti bütün karar organlarıyla sürecin tamamlanmasından yanadır ve inşallah tamamlanacaktır. Bu sürecin tamamlanması ve diğer taraftan AK Parti hükümeti zamanında başlamış medeniyet hamlelerinin, imar ve inşaat hamlelerinin tamamlanması için AK Parti’nin tekrar iktidar olması gerekiyor. Bütün bu iktidarlarında hedeflemiş olduğu 2023-2053 ve 2071’e ulaşabilmek için maalesef en büyük engeli Anayasa’nın değişmesi gerekiyor. Ülkemiz 2023 yılı için hedef öngördü. Aynı zamanda 2053 ve 2071 yılı için hedef öngörüldü. Bunu genç nesillerimize ve çocuklarımıza aktarmaya çalışıyoruz. Eğitimi buna göre dizayn ediyoruz. Ama bu hedeflere ulaşabilmemiz için en önemli ve ciddi sıkıntımız Anayasa’mızdır. AK Parti ilk kurulduğu günden beri Anayasa’nın değişmesi gerektiğini her defasında ifade etmektedir. Sadece biz ifade etmiyoruz. Bütün siyasi partilerde değişmesini istediklerini seçim beyannamelerine yazdılar. Bu anayasanın 12 Eylül’den sonra yapıldı ve Türkiye’yi taşımadığını ve devletin verimli olmasına imkan vermediği ifade ediliyor.” 

 

KONGRE ŞÖLEN HAVASINDA YAPILDI

Yapılan konuşmaların ardından ilçe yönetimi tarafından faaliyet ve denetim raporları okundu. Okunan raporlar yapılan oy birliği ile kabul edildi. Seçime tek liste halinde giren Başkan Serkan Koyuncu’nun listesi divan heyeti tarafından okundu. AK Parti Milletvekili Halil Ürün’ün yanı sıra AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ve üyeleri, ilçe ve belde belediye başkanları, ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, delegeler ve çok sayıda vatandaşın katıldığı kongre şölen havasında gerçekleşti. 

 

BAŞKAN KOYUNCU’NUN YÖNETİM KURULU LİSTESİ

AK Parti Emirdağ İlçe Başkanı Serkan Koyuncu’nun Yönetim Kurulu Asil üyeleri şu isimlerden oluştu; “Serkan Koyuncu, Abdurrahman Yeşilyuva, Abdülkadir Yıldırım, Ahmet Köksal, Ali Kemal Arıcan, Ebru Aydın, Ethem Gözel, Güray Tekin, Gürbüz Sönmez, Hasan Koca, Hava Polat, Kadir Aktaş, Maziye Acet, Mehmet Sarıer, Mustafa Yağcı, Mutlu Eral, Öztürk Köycü, Rukiye Çivrilli, Şükrü Ertoy ve Yakup Yılmaz,”

Editör: Haber Merkezi