Emirdağ Salnamesi Yayımlandı
Yazar-şair Ahmet Urfalı’nın ''Emirdağ Salnamesi'' adlı kitabı yayımlandı. 22 sayfadan oluşan kitapta salnamelerle ilgili bilgi verildikten sonra, Emirdağ’ın da içinde yer aldığı 'Hüdavendigar Vilayeti Salnamesi' inceleniyor. 1870-1908 yıllarını içine alan 'Hüdavendigar Vilayeti Salnamesi’nin Emirdağ bölümlerinde; Emirdağ’ın Kaymakamlık, Belediye, Müftülük, Eğitim, Ticaret ve Ziraat, Hayvan ve Orman Varlığı, Askeriye, Nüfus, İlçe İdare Meclisi, Muhacir Komisyonu, Mahkemeler gibi pek çok kurumu ele alınmaktadır.
   Emirdağ’ın 38 yıllık tarihini kapsayan salname de, Emirdağ’ın yetiştirdiği ürünler, halkın geçim kaynakları hakkında da geniş bilgiler verilmektedir. Daha önce Emirdağ’la ilgili ; Türkmen Destanı Emirdağ, Emirdağ Tarihi 1-2, Emirdağ Tarh ve Kültür Atlası eserleri yayımlanan Ahmet Urfalı, Emirdağ Kitaplığı adını verdiği bir dizi eserle, Emirdağ’ın tarih ve kültürünü yazmaya devam edecek.
Emirdağ Kitaplığı’ndan çıkan 1.kitap Kurtuluş Savaşı’nda, Emirdağ ile 2.kitap Emirdağ Salnamesi’nden sonra bu dizi 10 kitapta tamamlanacak. Emirdağ üzerine yazdığı makaleler ve kitaplarla geleceğe miras bıraktığını söyleyen Eskişehir Emirdağ Kültür ve Sanat Derneği (ESAB) Başkanı Ahmet Urfalı, ''Dünyanın her tarafına yayılmış olan Emirdağlıların kök değerlerini unutmamaları ve memleket bağlarını daha da güçlendirmelerini sağlamak için yazmaya devam edeceğini'' belirtti.
                    Emirdağ’ın yaklaşık 150 yıl önceki sosyo-ekonomik, kültürel ve yönetsel durumu hakkında bilgilerin verildiği ''Emirdağ Salnamesi'' kitabının geniş bir yankı uyandıracağı beklenmektedir.
Editör: Haber Merkezi