GÖMÜ'DE BELEDİYE SEÇİMİ 1 HAZİRAN'DA!
TBMM Genel Kurulunda kabul edilen onüç ilde Büyükşehir Belediyesi ve 26 ilçe kurulması ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun'un geçici 2.maddesi uyarınca büyükşehir olmayan illerde nüfusu 2.000'in altında kalan beldelerin tüzel kişiliği kaldırılarak köye dönüştürülmüştü. Düzenleme ilk mahalli idareler genel seçiminden itibaren geçerli olacaktı. Yani geçtiğimiz hafta yapılan yerel seçimlere belediyeliğini kaybeden belediyeler köy olarak katılmıştı. Bilindiği gibi ilçemizde de Adayazı, Bademli, A.Piribeyli ve Gömü Belediyeleri de daha önce kapatılacak olan belediyeler arasında yer almıştı.
YEREL SEÇİMLEREGİRECEKTİ AMA...
Ancak, Gömü Belediye Başkanı daha önce konuyu yargıya taşımıştı. Danıştay'ın ilgili mahkemesinde görülen davasında geçtiğimiz aylarda sonuç çıkmış, Gömü Belediyesi'nin Belediye olarak faaliyet göstermesine karar verilmişti. Ancak, karar verildiği sırada memurlar için istifa edip Belediye Başkan Adayı olma süreci de sona ermişti. Bu durumu da dikkate alan Yüksek Seçim Kurulu Gömü'nün Belediyeliğinin devam etmesiyle Gömü'de yeniden seçim kararı aldı.
Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta yapılan seçimde Gömü Belediye Başkanı Hakkı Tekin AK Parti'den 1. sıra İl Genel Meclisi Üyesi seçilmişti. Hakkı Tekin'in İl Genel Meclisi Üyesi seçilmesinin ardından Gömü'de seçimin 1 Haziran 2014'de yapılmasına YSK karar verdi. Şimdi gözler Gömü Eski Belediye Başkanı ve yeni İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Tekin'de. Tekin'in önümüzdeki günlerde konuyla ilgili bir açıklama yapması bekleniyor. Merak edilen soru ise Tekin İl Genel'den istifa edip, Belediye Başkan Adayı olacak mı? Edinilen bilgilere göre Tekin bu noktada Gömü halkının konuyla ilgili tepkisine bakacak ve ona göre karar verecek.
1 Haziran'da Gömü'de yapılacak olan seçimlerde Gömü Belediyesi yeni Belediye Başkanını seçecek. Ancak 1 Haziran'a kadar geçecek 2 aylık sürede ise Gömü Belediyesi'ne ilçemiz Kaymakamı Akın Ağca'nın vekalet edeceği öğrenildi. Konuyla ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.
Editör: Haber Merkezi