"HAKK'TAN HAKİKATTEN YANA SAF TUTANLARIN UMUDUYUZ" 
Geçtiğimiz Cumartesi günü Emirdağ Cumhuriyet Meydanı'nda Milliyetçi Hareket Partisi seçim irtibat bürosunun açılışı yapıldı.
Yapılan açılışa : MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, MHP MYK Üyesi aslen Afyonkarahisarlı olan Mehmet Parsak, İl Başkanı Aziz Aslan, Eski Bakanlardan A.Kadir Akcan, İlçe Başkanı Ceylan Morca, MHP Emirdağ Belediye Başkan Adayı U.Serdar Kargın, MHP İl Genel Meclisi Üyesi/Belediye Meclisi Üyesi Adayları ve mevcut İl Genel Meclisi Üyesi, Davulga Belediye Başkan Adayı Mehmet Mısır ile komşu ilçelerin MHP İlçe Başkanları ile Belediye Başkan Adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saat 14.30'da başlayan seçim irtibat bürosunun açılışı esnasında MHP İlçe Başkanı Ceylan Morca, MHP Belediye Başkan Adayı Uğur Serdar Kargın, MHP İl Başkanı Aziz Aslan, eski Bakanlardan A.Kadir Akcan, MHP MYK Üyesi Mehmet Parsak ve Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz birer konuşma yaptılar.
"TÜM ADAYLARIMIZIN ARKASINDA SONUNA KADAR DURUYORUM"
Programda ilk konuşmayı MHP İlçe Başkanı Ceylan Morca yaptı.
Morca konuşmasında şunları kaydetti : "Milliyetçi Hareket Partisi seçim irtibat bürosunun açılışına hepiniz hoşgeldiniz. MHP olarak şimdiye kadar Emirdağ'da defalarca seçime girdik. Şimdiye kadar olan seçimlerde hep yakın mesafelerle Belediye Başkanlığını kaybettik ve keşke şu işi biraz daha sıkı tutsaydık diye üzüldük. Şimdi yeni bir yarış içindeyiz. Keşke dememek için şimdi tam zamanı. İyi bir adayımız var. İyi bir encümen hazırladık. Hepsi teşkilatçı hepsi Emirdağ'a hizmet etmek için azimli. Bu azmi arkadaşlarımın gözünde görüyorum ve tüm adaylarımın arkasında sonuna kadar duruyorum yani adaylarımın kefiliyim. Şimdi tam zamanı haydi arkadaşlar bu bayrağı Emirdağ'a dikme zamanı, birlik olma zamanı. Sevgili Emirdağlılar biz sizlere güveniyoruz adaylarımızı siz değerli halkımıza emanet ediyorum" dedi.
Sonrasında mikrofonu MHP Emirdağ Belediye Başkan Adayı Uğur Serdar Kargın aldı. Kargın konuşmasında şunları kaydetti : "Değerli İl Başkanım, MYK Üyem, Milletvekilim protokoldeki değerli üyeleri, kıymetli hemşehrilerim, selamların en güzeli olan Yüce Allah'ın selamıyla hepinizi selamlıyorum, hoşgeldiniz diyorum.
"HAKK'TAN VE HAKİKATTEN YANA SAF TUTANLARIN UMUDUYUZ"
Sevgili hemşehrilerim, her türlü fitne ve fesatın kol gezdiği şu günlerde Hakk'tan ve hakikatten yana saf tutanların umudu olarak Emirdağ Belediye Başkan Adaylığına layık görüldüm. Omuzlarımıza yüklenen bu ağır yükün altından kalkacak bilgiye, beceriye ve inanca sahip olduğumuzdan kimsenin şüphesi olmasın. Emirdağımız için sorumluluk almaktan hiçbir zaman kaçmadık, kaçmayacağız. Şikayetin musubeti arttırdığı şükrün nimeti ziyadeleştirdiği inancıyla yükümüzden hiçbir zaman şikayetçi olmayacağız. Şikayet eden değil, şikayet dinleyen, sorun çıkaran değil sorunlara çözüm üreten, dert yerine çare bulan bir yönetim anlayışıyla görev yapacağız. Şüpheyle, vesveseyle, evhamla hareket edenlere karşı ihlası, samimiyeti, muhabbeti en iyi şekilde göstereceğiz. Hakk'ın ve hakikatin yanında, adaletsizliğin ise karşısında duracağız. Siyasi fikirleri, dini inançları, görüşleri ne olursa olsun yaradılanı Yaradan'dan ötürü severiz ilkesiyle hareket edip, insana insan olduğu için değer vereceğiz. Halka hizmet Hakk'a hizmettin anlayışıyla millete efendi değil millete en iyi hizmetçi olacağız. Aşırılığın her türlüsünden uzak olacak, sevgide de öfkede de, nefrette de aşırılıktan uzak duracağız. İtidali hiçbir zaman elden bırakmayacağız. İlçe sorunlarına üretmiş olduğumuz dev projelerimizle çözüm bulacak güzel günlerin müjdeleyicisi olacağız. Turizm ve enerji sektörü stratejik sektörümüzdür. Bu sektörlerde kısa, orta ve uzun vadede projelerimizi hayata geçireceğiz. Ön hazırlıkları tamamlanmış fizibiliteleri hazırlanmış projelerimizle önümüzdeki günlerde sizlerin huzuruna çıkacağız. Tüm mensuplarımızı ve bize gönül veren değerli Emirdağlıları selameti ve emniyeti için her türlü tacizden uzak tutacak, kötü niyetli insanlara fırsat vermeyeceğiz. Bizlere emanet ettiğiniz genç evlatlarınızı hiçbir zaman sokağa indirmeyecek hiçbir sorunun ne başında ne de sonunda olmayacağız. Seçim süreci içerisinde tahrikkar hiçbir davranışta bulunmayacağız. Haklı olsak da; dövene elsiz, sövene dilsiz olan yanda bulunacağız. Semerkand'tan Buhara'ya inen duaya Buhara'dan Semerkand'a inen duaya yedi kıtadan bize yazılan kelama Yoksul Derviş'ten kutlu selama sağır kalanlardan hiç olmayacağız. Devlet malı deniz diyenlere, sıra bende diye kul hakkı yiyenlere anaforu, rüşveti helal bilenlere göz yumanlardan hiç olmayacağız. Yetimi, öksüzü emanet bilene, yoksulu-fakiri misafir edene nefsi yerine Hakk'a hizmet edene arkasını dönenlerden hiç olmayacağız. Beş sene halkına kan kusturana, astına üstüne hele çamur atana sandığı görünce el pençe durana meydanı boş bırakanlardan hiç olmayacağız. Saygılarımı sunuyorum teşekkür ederim" dedi.
Belediye Başkan Adayı Kargın'dan sonra mikrofonu MHP İl Başkanı Aziz Aslan aldı. Aslan ise konuşmasında şunları kaydetti : "Değerli hemşehrilerim, bu bir genel seçim değil. Bu bir mahalli idareler seçimi. Biz bu seçimde Emirdağ'da mertliğiyle kendisini ispat etmiş ve teknik bir konuda uzmanlaşmış yıllardır da işinde başarıyı sağlamış olan edebi-adabı-terbiyesi düzgün olan bir arkadaşımızla Emirdağlıların huzuruna çıkıyoruz. Biz şunu söylüyoruz; "Bizim adayımız, diğer adaylardan daha çok çalışkandır. Bizim adayımız diğer adaylardan daha çok koşar. Bizim adayımız diğer adaylardan Emirdağlı'yı daha çok bağrına basar ve benimser. Bizim adayımız helala haram karıştırmaktan korkar, bizim adayımız siyaset literatürene farklı kelimelerin ve cümlelerin girmesinden korkar ve Allah'a sığınır. O yüzden bu işi Türkiye'nin geleceği olarak görmenizi ve yarım saatlik gevşekliğin bile Emirdağ'ın geleceğinin kararmasına sebep olacağının bilinci içerisinde hareket etmenizi tavsiye ediyorum. Sözü fazla uzatmak istemiyorum. Siz memleket meselesiyle ilgilenen Emirdağlı Türkiye sevdalısı hemşehrilerim olarak Türkiye'de olup bitenlerin ne aşamalara geldiğini biliyorsunuz. Sadece şunu söylemek istiyorum. Peygamberimizin bir Hadis-i Şerifi var; Peygamberimiz (s.a.v.) diyor ki; "Devlet malından bir hırka götüren savaş meydanında ölse bile şehit sayılmaz". Bunu idrak eden, bunu düşünen ve kendisinden önce çocuklarını, ailesini, bu milletin necip fertlerini düşünen her taraftarımızın bu Hadis-i Şerifin ağırlığı altında çalışmasının sorumluluğu içerisinde olması gerektiğini ifade ediyorum. Yine bizi yöneten ve yönetmeye talip olanların da eğer bu Hadis-i Şerif'in ağırlığını düşünürlerse sabahlara kadar uyuyamayacaklarını varsayıyorum herşeyi mübah sayaraktan iktidar olalım, yetkiyi alalım da nasıl alırsak alalım anlayışından da uzaklaşmaları gerektiğini tekrar ifade etmek istiyorum. Allah bu mekanın açılışını hayırlı, uğurlu kılsın" dedi.
Daha sonra ise MHP'li eski bakanlardan Abdulkadir Akcan bir konuşma yaptı. Akcan'dan sonra ise MHP MYK Üyesi Mehmet Parsak bir konuşma yaptı. Parsak'tan sonra ise son konuşmayı Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz yaptı.
"30 MART AKŞAMI ADAYLARIMIZ ROZETLERİNİ ÇIKARIP HİZMET ETME DERDİNE DÜŞECEK"
Yılmaz konuşmasında; MHP'de siyaset yapmanın diğer partilerden farklı olduğunu, bu farkın ise yalana, dolana başvurmadan siyaset yapmak olduğunu, siyasetin insanlara hizmetin bir aracı olarak gördüklerini belirterek "Allah inşallah bu hizmet etme imkanını kardeşimiz Uğur Serdar Kargın'a nasip eder" dedi. Yılmaz; "Bizler yapamayacağımız hiçbir şeyi sözünü vermeyiz, sözünü verdik mi de sonuna kadar arkasında dururuz. Biraz önce ifade edildiği gibi 30 Mart akşamına kadar inşallah adaylarımız çalınmadık kapı, sıkılmadık el, girilmedik ev bırakmayacak 30 Mart akşamı ise adaylarımız parti rozetini bir kenara bırakıp oy vermiş, vermemiş herkese hizmet etmenin huzurunu, vijdani rahatlığını yaşayacaklar" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından İl Başkanı, Milletvekili ve protokol üyeleri seçim irtibat bürosunun açılışını yaparak Emirdağ'a hayırlı-uğurlu olmasını dilediler. 
Editör: Haber Merkezi