PALA’NIN İŞYERİ MAHKEME KARARIYLA AÇILDI
Ak Parti eski Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala’nın ailesi tarafından işletildiği iddia edilen Gezi Merkezi Seyahat Turizm Şirketi’ne ait iş yeri için 1 metrekarelik usulsüz ruhsat düzenleyerek çalışma izni verdiği iddia edildi. Pala’nın ailesi tarafından işletildiği ileri sürülen iş yeri geçtiğimiz günlerde zabıtalar tarafından mühürlenmişti. Pala, avukatları aracılığıyla Ticaret Mahkemesine başvurarak yürütmeyi durdurma kararı aldı.
Pala’nın, belediyeye hiçbir başvuru ve evrak olmadan 7 Temmuz 2013 günü imzaladığı ruhsatla faaliyet gösteren iş yeri geçtiğimiz günlerde zabıta tarafından mühürlenmişti. Olay ilçede tartışma konusu oldu. Yerel seçimler sonrasında göreve gelen MHP’li Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, Cengiz Pala’nın görevde bulunduğu dönemde Gezi Merkezi Seyahat Turizm Şirketi’ne ait iş yeri için 1 metrekarelik usulsüz ruhsat düzenleyerek işletme izni verdiğini söyledi.
Kargın, işyerinin doğrudan Cengiz Pala adına görünmese de ilçede ailesi tarafından işletildiğinin herkes tarafından bilindiğini belirtti. Kargın, ‘eski başkanın iş yerini mühürletti’ iddiasının doğru olmadığını belirtti. Kargın, “Iş yerinin açılması için belediyeye başvurulması gerekirken sadece Cengiz Pala’ya başvurulmuş. Mühürlenen iş yeri için belediyeye başvurulmamış, belediye başkanına başvurulmuş. Bu bir yalan beyandır. Bunun için mühürledik. Bunun iznini de Cengiz Pala vermiştir. Bedelsiz vermiştir. Kira kontratı yok, yapı kullanma izni yok, deprem sigortası yok, zabıtaya beyan formu yok, ruhsat harcı yoktur. Bir belediye başkanı böyle bir şey yapmaz. Hiç başvurusu olmayan, yalan beyanla ruhsatı verilen bir yerin ruhsatını ben iptal ettim. Olay bundan ibarettir.” dedi. Kargın, Gezi Şirketinin usulsüz beyanları ve başvuruda bulunmadan aldığı ruhsatlardan dolayı işlem yaptıklarını anlattı.
Telefonla kendisine ulaşılmayan eski Belediye Başkanı Cengiz Pala’nın oğlu Görkem Pala, olayda kasıt olduğunu ileri sürerek evraklarının tam olduğunu kaydetti. Mühürleme işlemi sonrasında Afyonkarahisar Ticaret Mahkemesine başvurduklarını ve mahkemenin bunun üzerine yürütmeyi durdurma kararı verdiğini ifade eden Pala, iş yerinin şu an faaliyette olduğunu anlattı.
Editör: Haber Merkezi