Umut Oyunu Yayımlandı
Emirdağlı yazar Selda Davran'ın ''Umut Oyunu'' adlı ilk kitabı basımı tamamlanarak yayınlandı. Okuyucuları ile buluşacak olan bu kitap, 294 sayfadan ibarettir.
''Umut Oyunu'' adlı kitap, bol karakterli ve geniş zamanlı bir süreci kapsamaktadır.Süreç içerisin de tabuların insan yaşamında ne kadar karartıcı ve etkin bir güç olduğunu vurguluyor. Romandaki karakterlerin gerçekte yaşamış ve yaşıyor olan kişilerle taşıyor olması küçük bir esinlenmeden ibarettir. Yeni yayınlanan kitabı ile ilgili açıklamada bulunan yazar Selda Davran şunları söyledi;
     ''Öncelikle kitabımın ilk sayfasında da belirttiğim gibi umut oyunu kurgudur. Babamın ceza evinden İran'a kaçmasından esinlenerek yapmış olduğum kurguya dayanan bir romandır. İlk bakışta ailemizin hayatı anlatılıyor gibi gelebilir. Babam rahmetli Muhterem Davran gerçek bir efsanedir. Onun hayatını yazmak kapsamlı bir araştırma ve veri toplamak gerektirir. Kendisini ve bütün gidenlerimizi rahmetle anıyorum. Benim işlediğim konu toplumsal olaylara, sosyo-ekonomik durumlara, tabulara en çok da kadına, kadınca yalnızlıklara kısaca hayatın mozağini yansıtmakdı. En ağır hikayeler kadınların yüreklerin de gömülüdür. İlk kitabım olması sebebiyle memleketim ve özlemini çektiğim Emirdağdan ve hayatımın büyük kısmını geçirdiğim Eskişehir'den elimden geldiğince bahsettim. Emirdağ ve Eskişehir yüreğimin mühürlendiği yerlerdir, geçmişimdir. Şuan ikinci ve üçüncü projelerim üzerinde çalışmaktayım.
Editör: Haber Merkezi