Yabancı Öğrenciler Harmana Sererler Türküsü İle Coştular
Anna Lindh Avrupa Akdeniz Kültürlerarası Diyalog Vakfı Farklı ülkelerden öğrencileriyle Odunpazarı Amorium Kültür Evinin konuğu oldu.
Yabancı gençlere müzik ve dansla eğlendiler
25-26 Ağustos 2014 tarihleri arasında “Dinler Ve Kültürler Arası Diyalog ve Müzik İle İletişim Çalıştayı”, UNESCO Dünya Kültür Mirası Kapsamına alınan Kurşunlu Külliyesi’nde gerçekleştirildi.
Çalıştaya Türk gençlerinin yanısıra, Almanya, Kolombiya, İran, Sudan, Yemen, Çin vb. 15 farklı ülkeden, farklı dinler ve kültürlerden, 17-29 yaş arası yaklaşık 50 genç katıldı. 3 gün süren çalıştay uzmanlar eşliğinde Türkçe ve İngilizce olarak gerçekleştirildi.
Çalıştay, Anna Lindh Avrupa Akdeniz Kültürlerarası Diyalog Vakfı Türkiye Ağı, Eskişehir Mevlevihanesi Kültür Derneği ve Tepebaşı Belediyesi’ nin desteği ile gerçekleşti. Farklı ülkelerden katılan gençler çalıştayın kapanış akşamında Emirdağlılar Vakfı Uluslar arası Amorium Kültür Evi’nde akşam yemeğinde biraya geldiler. Türk misafirperverliği ile ağırlanan çalıştay katılımcısı gençler Harmana Sererler Türküsü ve kendi yaptıkları müzik, dans gösterileri ile eğlendiler.
Eskişehir’de olmaktan mutlu olan yabancı gençler tekrar Eskişehir’e gelme arzusu taşıdıklarını söylediler.
Emirdağ Eğitim Kültür Vakfı öğrencilere kitap ve çeşitli hediyeler verdi.
 
 
 
 
 
 
 
        
Editör: Haber Merkezi