“Fizik Tedavi Hastanesi’ne ülkemizin her yerinden hasta geliyor”
 
Gün FM’de yayınlanan Sağlık Olsun yaz tatilinin ardından yeni sezonun ilk programıyla dinleyicileriyle buluştu.
“Yurtdışından da hastalarımız geliyorlar”
AKÜ Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Araştırma Görevlisi Cengiz Demir’in hazırlayıp sunduğu Sağlık Olsun programının konuğu Afyon Kocatepe Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Alpagan Mustafa Yıldırım oldu.
Fizik Tedavi Hastanesi’ne ülkemizin her ilinden hastanın geldiğini kaydeden Prof. Dr. Alpagan Mustafa Yıldırım, “Yurtdışından da hastalarımız geliyorlar. Hastalarımız bizlere hastanemizden oldukça memnun olduklarını bildiriyorlar. Özellikle hastanedeki robotlarımız oldukça az merkezde var. Hastanemizin konforu ve geniş imkânlara sahip olması, cihaz açısından donanımlı olması hastanemizi farklı kılıyor. Şu anda Fizik Tedavi Hastanemizde olmayan bir cihazımız yok. Olması gereken tüm cihazlarımız mevcut. Hastanemize her türlü fizik tedavi ve rehabilitasyon hastası kabul ediliyor. Daha önce yoğunluk yaşandığı için hastalarımız sıra bulamadıklarından şikâyet ediyorlardı. Biz cihazlarımızı gece de çalıştırmak suretiyle yoğunluğu azalttık. Artık hastalarımız rahatlıkla kısa sürede sıra bulabiliyorlar” diye konuştu.
“Yakında Onkoloji Hastanesi’nin temeli atılacak”
Yakın zamanda Onkoloji Hastanesi’nin temelinin atılacağı bilgisini veren Yıldırım, “Bu hastanemizde de tüm Onkoloji hastalarımızın gerek tetkik ve tedavileri yapılacak, gerekse radyasyon onkolojisi olacak, radyoterapi cihazlarımız olacak. Radyasyon Onkolojisi şu anda hizmet vermediği için hastalarımız çevre illere gidiyorlar. Hastanemiz açıldığında bu sorun aşılacak. Hatta hastanemiz bitmeden bunu sağlamayı amaçlıyoruz. Bu hizmeti kısa bir sürede sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.
“Polikliniklerimiz taşınacak”
2–3 hafta içerisinde yeni polikliniklerin hizmete gireceğini bildiren Başhekim Yıldırım, “Büyük işleri tamamladık. Şu anda küçük birkaç işimiz kaldı. AFJET bağlantısı yapıldıktan sonra geçmeyi düşünüyoruz. En kısa zamanda polikliniklerimizin çoğunu yeni poliklinik binamıza taşıyacağız. Hastalarımızın konforlu bir mekânda hizmet almalarını amaçladık” diye bilgi verdi.
Hastaların her konuda kendilerine ulaşabileceğini belirten Başhekim Yıldırım, “Hastalarımız problem, öneri ve taleplerini [email protected] adresinden bana iletebilirler” dedi.
AKÜ Tıp Fakültesi’nin katkılarıyla hazırlanan Sağlık Olsun yaklaşık bir saat sürdü.
 
Editör: Haber Merkezi