75.YIL İLKÖĞRETİM OKULUNDAN H.O.P.E PROJESİ
 
75. Yıl İlkokulunun Sandıklı ilçemizde ilk defa gerçekleştirdiği 2013-2015 yıllarını kapsayan A.B hibe destekli H.O.P.E-Hear Our Planet Earth (Dunyamızı ve Gezegenimizi Duyun)adlı çok taraflı okul ortaklığı projesinin Türkiye hareketliliğini 19-25 ekim tarihleri arsında 
Fransa, İtalya, İspanya, Kuzey İrlanda ve Slovenyadan öğretmenlerin katılımıyla başladı.Ziyaret süresince ortak ülkelerin öğretmenleri 75.Yıl ilkokulunu ziyaret ederek,iş başı gözlem yapılıp sınıf incelemesi ve iş birlikçi çeşitli aktiviteler gerçekleştirdiler, ayrıca ilçemiz Kaymakamı Faik Arıcan, Belediye Başkanı Mustafa Çöl ve Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman gelen misafirlere katılım sertifikaları takdim etti.Ayrıca proje içeriği gereği ilçemizdeki Sera ziyaret edilip iyi tarım örnekleri, Sandıklı sıcak suyunun sürdürülebilir enerji kaynağı ve temiz enerji için kullanımı Avrupalı ortaklarla iyi örneklem olarak paylaşılmış ve bilgi alış verişinde bulunuldu.
Avrupadan gelen Öğretmenlerin ilçemizi ve değerleri benimseyip memnun ayrıldıklarını dile getiren 75.Yıl İlkokulu Müdüresi Edeviye Çoban"Her zaman olduğu gibi bu projede de bizlerden desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Mustafa Çöl'e çok teşekkür ediyorum.Kendisininde eğitimci olması bizleri ayrıca gurulandırıyor. 75. yıl İlkokuluna Avrupa boyutu kazandırma yolunda bizlerle birlikte çalışan tüm okul personelime de ayrı ayrı teşekkür ediyorum"dedi.
Editör: Haber Merkezi