BERA EĞİTİM KURUMLARI 6 ÜLKEDEN GELEN ÖĞRETMENLERİ AĞIRLADI
Sandıklı Bera Eğitim Kurumları Türkiye , Fransa , İspanya , Kuzey İrlanda , İtalya ve Slovenya ortaklığında 2013 – 2015 yılları arasında gerçekleştirilen AB hibe destekli “ Dünyamızı ve gezegenimizi duyun “ adlı çok taraflı okul ortaklı proje aktivitesi kapsamında 6 ülkeden gelen öğretmenleri ağırladı.
Öğretmenlerden oluşan heyeti Genel Müdür Hasan Hüseyin Baykal, okul öğretmenleri ve personel karşıladı. Daha sonra okulu gezen heyet aynı zamanda eğitim sistemiyle ilgili olarak yetkililerden bilgi aldılar. Anaokulu ilkokul ortaokul ve fen lisesi okullarında derslere giren öğretmenler dersin işlenişi, sınıfların fiziki donanımları ile ilgili notlar aldılar. Bera Eğitim Kurumları öğrencileri de gelen öğretmenlere ülkelerindeki eğitim sistemiyle ilgili soru sorma ve İngilizce konuşma şansı yakaladılar.
Okulun tüm etkinlik odalarını konferans salonunu ve yüzme havuzunu gezen heyet kendi ülkelerinde bile bu tür okullara çok az rastlandığını bir ilçede böyle bir okul görmekten dolayı şaşırdıklarını ifade ettiler. Daha sonra proje kapsamında Bera Koleji Hatıra Ormanına her ülkenin koordinatör öğretmeni ülkesi adına ağaç dikti ve topluca hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Okul yöneticileri,heyet ve bu projenin Türkiye ayağını oluşturan Sandıklı 75.yıl İlkokulu müdürü ve koordinatör öğretmenler Türk Mutfağından oluşan yemekte bir araya geldiler.Daha sonra türk kahvesi ikramı yapılan öğretmenlere Bera Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hasan Hüseyin BAYKAL çeşitli hediyeler verdi. Öğretmenler de gösterilen ilgi, alaka ve böyle bir okulu eğitime kazandırdıkları için teşekkür ettiler ve kendi ülkelerinden getirdikleri hediyeleri takdim ettiler.
Editör: Haber Merkezi