KADİR ÜNAL: SANDIKLISPOR SEVDALISIYIM

Bir yandan koltuğuna oturduğu kulüp başkanlığından takıma daha yakın olabilmek için ayrılacak kadar Sandıklıspor sevdalısı, diğer yandan avukatlık mesleğini devam ettirirken, Sandıklıspor Genel Kaptanlık görevini sürdürecek kadar sorumluluk sahibi. İşte Sandıklıspor Genel Kaptan’ı Kadir Ünal ile gerçekleştirdiğimiz röportaj…

Öncelikle Kadir Ünal’ı tanıyarak başlayalım. Sandıklıspor ile bağınızın nasıl oluştuğunu sizden dinleyelim.

1984 Sandıklı doğumluyum. 2010 yılından itibaren Sandıklı’da avukatlık yapıyorum. Sandıklıspor ile tanışmamız Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) oldu. Fakat askere gittiğim için çok fazla aktif görev alamadım. Ben askerdeyken takım şampiyon olarak 3. Lig’e çıktı. 3. Lig’de içeride ve deplasmanlarda oynadığımız birçok maça gittim. Diğer sene Hidayet Başçiftçi’nin başkanlığında yönetimde yer almam konusunda gelen teklifi kabul ettim. Bir yıl sonra başkanlık teklifi geldi. Onu da kabul ettim ve 3 ay başkanlık görevini üstlendim. Şimdi de Sandıklıspor Genel Kaptanlık görevini yürütmekteyim.

2013 Haziran ayında 3 aylık Sandıklıspor Kulüp Başkanlığı görevinizden ayrıldınız. Bunun sebebi neydi?

O yıl takım küme düşme potasındaydı, çok kritik maçlar oynadık. Mart ayında yapılması gereken olağan kongre vardı. Hidayet Başçiftçi başkanlık görevini bırakmıştı. 1 ay kulübü bir şekilde idare ettik. Dönemin Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol’dan benim başkanlığımda bir yönetim oluşturulması yönünde teklif geldi. Ben de bu teklifi geri çeviremedim ve başkan oldum. Gelecek sezona da benim başkanlığımda devam edilecekti ancak takımla yakından ilgilenecek bir başka yönetici olmadığı için kongre kararı aldık. Genel Kaptanlık görevine ben getirildim. Yani başkanlıktan istifa etme kararım takımda daha aktif rol alabilmek içindi. Hem başkanlık hem Genel Kaptanlık görevlerini birlikte yürütemezdim. Sandıklıspor Başkanı Erol Mezgil olurken, ben de Sandıklıspor Genel Kaptanı oldum. O sene başarılı olduğumuzu da düşünüyorum. Takım play-off oynadı ve 2. Lig’e çıkmak üzereydik.

Sandıklıspor’un ligdeki durumuna gelmek istiyorum. Sandıklıspor geçen sene play-off oynamış bir takım. Ancak bu sene ligin dibine demir attı. Bu kötü gidişin sebepleri neler sizce ? Bu sorunları çözmek adına yapılması planlanan herhangi bir çalışma var mı?

Bu seneki takımın kuruluşunda da aktif rol aldım. Bana göre Sandıklıspor ligin en iyi futbolunu oynayan takım. Türk futbolunda kötü sonuçları alanlar kendilerini böyle teselli ederler fakat benim için gerçekten böyle. Takımın oynadığı oyun bize keyif veriyor. Pozisyona girme konusunda, mücadele konusunda takımdan memnunuz ama takımın üzerinde bir şanssızlık var. Bu şanssızlıkla beraber biraz da maddi sorun yaşıyoruz. O konunun ayrıntısına girmek istemiyorum. Bu sorunlarla ilgili görüşmeler devam ediyor. Bu maddi sorunlar çözüldüğü takdirde, ben yine de bu takımın play-off oynayacağını iddia ediyorum. Takım şu an düşme potasında görünse de biz, play-off oynatma amacımızdan sapmış değiliz. Önümüzdeki 5 hafta olumlu sonuçlar alırsak, 2. devre play-off mücadelesi vereceğiz. Sandıklıspor taraftarına bunun sözünü verebiliriz. Bu işler hava meselesi.

Sandıklıspor’un bu sene şimdiye kadar tek olumlu tarafı Türkiye Kupası’nda 3. tura yükselmiş olması. 3. turdaki rakibi, köklü bir geçmişi olan Adana Demirspor’du. Sandıklısporlu oyuncuların sanki bu maçı kazanamayız düşüncesiyle oynadıklarını gözlemledim. Sizce de böyle miydi? Sandıklısporlu oyuncular maça çıkmadan önce “Biz bu maçı zaten kazanamayız” diye mi düşünüyorlardı?

Öncelikle şunu söylemek lazım; biz 2. turda 2. Lig’in en pahalı takımı olan Kocaelibirlikspor’u eledik. Belki de Kocaelibirlikspor, Adana Demirspor’un bütçesinde bir takımdı. Aranda lig farkının olduğu bir takımla evinde oynamıyorsan, zaten bir sıkıntı oradan yaşıyorsun. Yani, ev sahibi avantajı çok önemli. Diğer yandan, şöyle bir sıkıntı var; Adana Demirspor, çok geniş bir kadroya sahip. Yani yedeklerle çıkmak istediğinde bile Hurşit Meriç, Alaaddin, Cafercan, Beykan gibi oyuncularla çıkabiliyorlar. Bize baktığımızda ise, kadrosu daha dar bir ekibiz. Rakip kalite olarak zaten üstümüzde. Ev sahibi avantajı da vardı, bir de o gün gününde değilsen zaten yapacak pek bir şey kalmıyor. Ama bu sene Türkiye Kupası’nda yakaladığımız başarılar Sandıklıspor tarihine geçti. Bunlar bizim uzun zamandır peşinde olduğumuz bir hedeflerdi. 3 senedir Türkiye Kupası’nda ilk turda eleniyorduk. Umarım seneye de gruplara kalırız.

Takımın Türkiye Kupası’ndan elde ettiği 58 bin TL’nin kulüpten alacakları olduğu için kulübe değil de eski Sandıklı Belediye Başkanı ve Sandıklıspor Onursal Başkanı İsmail Elibol’a aktarıldığı yönünde iddialar var. Bu iddialar hakkında neler söylemek istersiniz?

Şu ana kadar Sandıklıspor Türkiye Futbol Federasyonu’ndan hiçbir şekilde para almamıştır. Fedarasyondan ve Spor Toto’dan para almayarak bugüne kadar gelmiştir. Sadece bunu söyleyebilirim.

Kulüp yöneticisi olarak, Sandıklı halkının Sandıklıspor’a yeterli katkıyı verdiğini düşünüyor musunuz?

 

Sandıklı’da bu iş 10-15 kişinin etrafında dönüyor. Sonuçta herkesten maddi katkı bekleyemezsiniz. Maddi katkı sağlayacak kişi 10-15 kişidir, manevi olarak katkı sağlayacak 500-1000 kişidir. Onlar da takımın ligdeki pozisyonuna, oynadığı futbola, hedefine göre, maçlara ve kulübe ilgi gösterir ya da göstermez. Daha çok insanın Sandıklıspor’a yardımcı olmasını isteriz ama, bu katkıyı verecek kişi sayısı sınırlı sayıdadır. Bir yönetim oluşturulacağı zaman bile 9 kişi bulmakta zorlanılıyor.

Mali açıdan kulübün şu an ki durumu nasıl? Oyuncuların alacakları var mı? Sandıklıspor’un alacak ve borç durumu nedir?

Sandıklı halkının da bildiği gibi Sandıklıspor’da bir senet olayı var. Bu senet olayı çözüldüğü takdirde Sandıklıspor’un maddi bir problemi kalmayacaktır. Bununla ilgili de yerel yöneticiler görüşmelerini sürdürüyor. Olumlu bir sonuç alınacağını düşünüyorum.

Senet olayını biraz daha açabilir misiniz?

Eski Sandıklı Belediye Başkanı ve Sandıklıspor Onursal Başkanı İsmail Elibol ile Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl arasında geçen bir konu. Biz ona müdahil olmayız. Ama şunu söyleyebilirim; hem Sandıklı’nın hem de Sandıklıspor’un yararında bir neticeye ulaşılmak üzere.

Sandıklıspor’un gol yollarında sıkıntılar yaşadığını görüyoruz. Devre arasında Sandıklıspor’a forvet oyuncusu ya da oyuncuları katılacak mı ? Teknik heyetin bu yönde bir talebi oldu mu?

Biz basına yansıtmadık ama, geçen hafta 4 oyuncumuzu kadro dışı bıraktık. Bunlar, Kayhan Arduç, Zafer Şensoy, Osman Oğuz, Doğan Seçkin Şavkın. Haliyle şimdiden takımda bir transfer ihtiyacı doğdu. Fakat, şu anki kadromuzda bulunan oyuncularla devre arasına kadar devam etmek istiyoruz. Önümüzdeki 5 haftada mevcut kadrodaki oyuncuların performansını değerlendirdikten sonra transfere karar vereceğiz. Ancak mutlaka transfer olacaktır. Hangi mevkilere ve kaç oyuncu transfer edeceğimiz konusunda önümüzdeki 5 haftayı görerek karar vereceğiz. Teknik heyetle sürekli görüşme halindeyiz. Teknik heyetle birlikte belirleyeceğimiz transfer rotasına göre transfer çalışmalarımızı yürüteceğiz.

Bize zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak, okuyucularımıza ve taraftarlara iletmek istediğiniz bir mesajınız var mı?

 

Ben teşekkür ederim. Taraftarlarımıza da şunları söyleyebilirim; bu takım yönetim, teknik heyet ve futbolcuların çok büyük fedakarlıklarıyla yoluna devam ediyor. Takıma sonuna kadar destek olsunlar. Bu takım onların hakettiği yerlere gelecektir.

 

SANDIKLI-ORHAN ONUR GEMİCİ

 

FOTOĞRAFLAR-ÖNDER TANRIVERDİ

Editör: Haber Merkezi