Sandıklı’da 23 Nisan Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Sandıklı’da coşkuyla kutlandı. Hükümet Konağı önünde çelenk koyma töreniyle başlayan kutlamalar Belediye Meydanında devam etti.
Törende Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan, Garnizon Komutanı. J.Ütğm. Mustafa Kemal Çelik ve Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl’ün öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamasının ardından  saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. 
    Ardından kürsüye gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Karaosman konuşmasında; “ Memleketimizi işgal eden batılı devletlerden kurtarmak üzere 19 Mayıs 1919'da başlayan Milletin bağımsızlık ve egemenlik yürüyüşü 23 Nisan 1920'de Ankara'da tamamen karara bağlanmıştır. Millet kararının vermiş Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın Amasya Genelgesinde belirttiği gibi “ Milletin İstiklâlini yine milletin azım ve kararı kurtaracaktır.” Parolası ışığında bağımsızlık ve egemenliğin millete ait olduğu benimsenmiştir. 
    Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu ve bu idarenin milletin seçtiği vekiller aracılığı ile büyük millet meclisi tarafından kullanacağı benimsenmiştir. Milletler hür ve bağımsız oldukları ölçüde güçlü ve medeni olurlar. Milletin idaresinin üstünde hiçbir etnik, mezhebi ve oligarşik bir güç olamaz. 
    Sevgili gençler, sizler bağımsızlık ve egemenliğimizin gelecekteki birer bekçisi olacaksınız. Öyle yetişmelisiniz ki inançlı, ahlaki ilkeleri sağlam, insan haklarına saygılı, milletin değerlerini koruyan kendisi ve toplumu ile barışık, geleceğin büyük Türkiye'sinin mimarı olacak bireyler olmalısınız. Memleketimizin muasır medeniyet seviyesine ulaşması, hatta bundan daha ileri gitmesi sizin elinizdedir. Siz gençler, çalışarak memleketimizin geleceğinde önemli bir pay sahibi olacaksınız. Sizin en önemli göreviniz çalışarak inançlı, ahlaklı ve kültürlü bireyler olmanızdır. 
    Bu gün bazı ülkelerde birilerinin hırs ve ihtirası yüzünden binlerce masum çocuk zarar görmektedir. Bu gün dünya çocuklarını tehdit eden uyuşturucu, şiddet ve istismar gibi kötülüklerle mücadelelerde biz eğitimciler asla geri adım atmayacağız. Çocuklarımızın en tabi hakkı barış ve mutluluk içinde eğitim görmeleridir. Toplumdaki tüm kurallar, çocukların iyi eğitim almaları için düzenlenmelidir. 21. Yy bilgi çağı olacaktır. Bilgiyi üreten ve bilgiye sahip olan milletler gelişecek, bilgiye sahip olmayan milletler geri kalacaktır. Bu medeniyet yarışında geri kalmamak için mutlaka çocuklarımıza iyi bir eğitim vermeliyiz.
    Kıymetli anneler babalar, çocuklarımızın geleceğe hazırlarken onların fiziki, psikolojik ve sosyal olarak gelişimlerine dikkat etmeliyiz. Her şey sadece ve sadece derslerde ve sınavlarda elde edilen başarıdan ibaret değildir. Öncelik çocuklarımızın mutluluğu olmalıdır. Biz inançlı, ahlaklı, kişilikli, kendine güvenen, mutlu aynı zamanda başarılı bireyler yetiştirmeyi hedeflemeliyiz. Sağlıklı toplum, “ bedenen ve fikren sağlıklı bireylerden oluşur” düşüncesinden uzaklaşmadan çocuklarımızı geleceğe hazırlamalıyız. Onları geleceğe hazırlarken sevgi ve saygı kültüründen mahrum etmemeliyiz.
    23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri münasebetiyle düzenlenen yarışmalara katılan öğrencilerimizi kutluyor, etkinliklerin ve bayramın kutlanmasında emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. 
    Bu düşüncelerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına mutluluk getirmesi ve gelecekte mutlu günlerin çocuklarımızın olması dilekleri ile hepinizi saygıyla selamlar, teşekkür ederim” dedi.
    Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiir ve kompozisyonlar okundu.
    23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi sonrasında program sona erdi.
Editör: Haber Merkezi