SANDIKLI’DA YÜKSEK SİYASET
Geçen bir hafta içerisinde ilçede yaşana gelişmeler siyaset kokan hızlı trafik, gazeteci olarak bizim başımız döndürdü.
Önceki belediye başkanı ile şimdiki başkan arasında yaşanan gelişmeleri izledik.
Belediye önündeki eylemde Hem Sandıklı belediyesi zabıtaları, belediye personeliyle eyleme gelenler sağ duyulu iyi niyetli idi.
Zaten hepsi birbirini tanıyan insanlar hiçbir tatsızlık olmaması çok önemliydi ve hepsini kutlamak gerek.
Bu süreçte Sandıklı ilkleri yaşadı belediye makam odasında tartışma, belediye önüne siyah çelenk koyma, belediyeyi protesto bunların hepsinin nedenini anlamaya çalıştık.
Anlamadığımız nokta; Sandıklı siyaseti yüksek perdeden yaşayan bir ilçe.
Vatandaşımız siyaset yapmayı seviyor. Bu durum aktif siyasetçilerin heyecanını artırıyor onlara anlık kararlar aldırtıyor.
Onun için, siyasetçiler siyasi çıtayı yüksekte tutmalı.
Belediye makam odasında yaşanan olayın ertesi günü partinin kadın kollarının belediyeye başkana destek vermeye gelmeleri sadece tansiyonu yükseltir
Siz böyle bir siyasi güç ortaya koymaya kalkarsanız, karşı tarafın kadın destekçileri de, onlar da desteğe gider ki, durumdan vazife çıkarmanın manası yoktur.
Zaten olayların buralara gelmesinin sebebi üçüncü şahısların akıl yürütmesi top, tüfek, senet, sepet derken çık içinden çıkabilirsen. Sandıklı’nın gündemi bunlar olmamalı yerel seçimler yapılalı 9 ay oldu sanki Sandıklı zaman kaybediyor gibi geliyor.
Ay sonunda iktidar partisinin ilçe başkanı seçilecek inşallah belediye başkanı Mustafa Çöl ile uyumlu çalışacak birisi ilçe başkanı olur da, Sandıklı hak ettiği yatırımları, hizmetleri alır.
Yoksa başka bahara kalır yatırımlar, hizmetler.
BİR ÇİFT SÖZDE KURUM YÖNETİCİLERİNE
Belediye Başkanlarını, siyasetçileri arayıp siz beni bu görevde istemediğinizi söylemişsiniz diye arayan ve kulis yapanlar, şapkayı önüne koyup ben ne yapıyorum diye düşünseler haklarında daha hayırlı olur.
Bu devran böyle sürüp gitmez mehter marşı ile iki ileri bir geri gelenler İzmir marşı ile giderler.
Bu böyle biline.
 
 
Editör: Haber Merkezi