Şenol; “Sandıklı'da ki idarecilerimiz yaz boyu ne yaptılar?”
Türk Eğitim Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Nizamettin Şenol, Sandıklı'yı ziyaretinde eğitim ve öğretim yılı başlamasına rağmen ilçede ki bazı okul ve çevrelerinde yaşanan aksaklıklara tepki gösterdi.
Sandıklı ilçesine, 75 puan altında kalan Okul idarecilerinin görevde alınmaları hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulunmaya ve Kaymakamlığa idari soruşturma başlatılması için dilekçe vermeğe gelen Afyonkarahisar Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Nizamettin Şenol; inceleme de bulunduğu bazı okul ve çevreleri hakkında açıklama yaparak tepki gösterdi.
Türk Eğitim Sen Başkanı Şenol; incelemelerde bulunduğu Ali Çetinkaya Ortaokulu ve Zübeyda Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okullarının eğitim öğretim yılı başlamasına rağmen tuvaletlerinin henüz inşaat halinde olduğu dikkatini çekerken, Hisar Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi ulaşımı sağlayan eski Afyon caddesinde kaldırımların eksik ve vatandaşlar,okul ile Kredi Yurtlar tarafından işgaline tepki gösterdi. Şenol; kaldırım olmayan bu yolda öğrencilerin ve ya yolcuların başına gelecek olaylar ile ilgili Belediye, İlçe Milli Eğitim ve İlçe Emniyeti sorumlu olacaktır.
 
Afyonkarahisar Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Şenol Açıklamasında; “ Eski Afyon Caddesi üzerinde kaldırımların işgal edildiğini gördük. Bu güzergaha baktığımızda 3 okulun ulaşımını sağladığını ve öğrencilerin kaldırımları işgal edilen bu yolu sıklıkla kullandıklarını görmekteyiz. Üstelik Hisar Meslek Teknik Lisesi ile Kredi Yurtlar da bu cadde de ki kaldırımı işgal etmiş durumda. Bu caddede geçtiğimiz eğitim öğretim yılında da kaza olmuş bir öğrenci çarpılarak yaralanmıştı. Bu caddede Belediye, Emniyet ve Milli Eğitim güvenliği sağlaması gerekir. Bu caddenin takipçisi olacağız. Bu caddede bir öğrencinin Allah göstermesin başına bir şey gelirse sorumlusu Belediye, emniyet ve Milli Eğitim olacaktır. Zannediyorum bir haber vardı devlet bir trafik kazasında büyük bir tazminat ödemek zorunda kalmıştı. Haber bu birkaç gün içersinde yayınlanmıştı. Bu caddede yetkililer önlem almazlarsa aynı şekilde tazminat vermek zorunda kalabilir. Yetkilileri göreve davet ediyorum” dedi
Okullarda ki tuvalet eksiklikleri hakkında Şenol; “Eğitim ve öğretim başlamasına rağmen Sandıklı ilçemizde bazı okullarda ki tuvaletler henüz inşaat halinde olduğunu gördük. Bu idarecilerimiz yaz boyu ne yaptılar da bu tuvaletlerde ki inşaat çalışmalarını bitiremediler.Hala tuvaletler inşaat halinde. Bu okullarda öğrencilerimiz ihtiyaçları durumunda ne yapacaklar? “dedi.
Editör: Haber Merkezi