Günah keçisi Engin Alan mı?
CHP'nin tutuklu vekilleri Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay ile başlayan tahliye rüzgarı, dün de BDP'li vekillerin serbest bırakılmasıyla devam etti. İçeride tutuklu vekil olarak sadece MHP'li vekil Engin Alan kaldı. Bu duruma isyan eden MHP'liler 'Ergenekon ve Balyoz'un günah keçisi Engin Alan mı?' diyerek vekillerinin biran önce serbest bırakılmasını istiyor. 
CHP VE BDP'NİN TUTUKLU 8 VEKİLİ SERBEST BIRAKILDI
Önce Ergenekon davasından yargılanan CHP'nin tutuklu vekilleri Mehmet Haberal ve Mehmet Balbay serbest bırakıldı. Ardından BDP'nin KCK davasından yargılanan tutuklu vekilleri  Gülser Yıldırım, İbrahim Ayhan, Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız ve Bağımsız Van Milletvekili Kemal Aktaş serbest bırakıldı.
Peş peşe gelen bu tahliyeler sonrasında CHP ve BDP'nin içeride tutuklu vekili kalmazken, içeride sadece MHP'li vekil Engin Alan kaldı.
Tahliyeler Balbay'ın Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvuru ile başladı. Balbay'ın başvurusu üzerine "Tutuklu vekillerin hakları ihlal edildiğine" diyen Anayasa Mahkemesi'nin bu kararı diğer tutuklu vekiller için de emsal teşkil etti ve BDP'li vekiller de başvurularının ardından serbest bırakıldı.
ERGENEKON'UN GÜNAH KEÇİSİ ENGİN ALAN MI?
BDP ve CHP'nin milletvekilleri bir bir tahliye edilirken içeride tutulan Engin Alan, bugüne kadar yapılan tüm başvurulara rağmen serbest bırakılmadı.
Engin Alanı diğer vekillerden ayıran önemli bir ayrınrı da bulunuyor. Balyoz davasına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Engin Alan'ın vekilliğinin düşmesi konusundaki yazıyı Adalet Bakanlığı aracılığıyla Meclis'e gönderdiğini duyurmuştu. Alan hakkındaki hüküm TBMM Genel Kurulu'nda okunduğu anda Alan'ın vekilliği de düşecek. Bu durumda daEngin Alan serbest bırakılan vekiller gb, AYM kararından faydalanamayacak ve yaklaşık 30 yıl cezaevind ekalacak.
Bu durumda da herkesin aklına şu soru geliyor;
Ortada işlenen suça rağmen CHP ve BDP'nin vekilleri serbest kalıyorsa, Ergenekon ve Balyoz'un günah keçisi Engin Alan mı?Rota


Editör: Haber Merkezi